Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Pictorul sibian Ilie Mitrea verniseaza expozitia "Avortoni contemporani"

Ilie Mitrea îşi va vernisa vineri, 16 martie, expoziţia „Avortoni contemporani”, o expoziţie care redă o parte din „lumea artistică care nu este o societate cu oameni perfecţi, ci o lume a candidaţiilor la creaţia perfectă”.

„Valoarea societăţii se pare că este timpul. El ne guvernează în tot ceea ce facem, de aceea în lumea iluziilor noastre devenim nişte avortoni, fiinţe ale societăţi cu o bază bună de dezvoltare, dar mediu neprielnic. Tot ceea ce se face în societatea de astăzi, de la artă până la cel mai banal lucru din bucătărie, are la bază compresia timpul şi esteticul fără conţinut solid. Probabil că dintre cele trei elemente: esteticul, utilul şi conţinutul, cel mai important şi, cred eu, elementul care dă punctajul cel mai mare din valoarea unui obiect, lucrul sau orice altceva, este conţinutul, pentru că acesta îi oferă obiectului o durată de viaţă în care să îşi facă prezenţa şi esteticul şi utilul. Fără viaţă, esteticul şi utilul sunt practic inexistente, asemeni bebeluşilor care primesc notă după naştere tocmai datorită conţinutului bun care le oferă viaţă. Pe scurt, deduc că în prezent suntem o societate - ce-i drept foarte estetică şi utilă la prima aruncătură de retină – se dovedeşte fără conţinut; consumăm şi ne consumăm fără înţelegerea conţinutului acestei lumi”, a spus artistul Ilie Mitrea.

Vernisajul va avea loc vineri, 16 martie, de la ora 16:00, în spaţiul expoziţional al Centrului de Informare Turistică al Primăriei Municipiului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus