Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Gaz Metan, pe 553 in topul echipelor europene din ultimii 10 ani

Echipa din orașul de pe Târnava Mare ocupă locul 553 în clasamentul celor mai bune formații europene din perioada 2001-2011.

Din cele 600 de echipe intrate în topul Federației Internaționale de Istorie și Statistică a Fotbalului(IFFHS), Gaz Metan ocupă poziția 553, cu 232, 5 puncte. Gazul este penultima formație românească din top, depășind cu șase locuri FC Politehnica Iași. În topul IFFHS se mai regăsesc, pe lângă cele două menționate, alte 17 cluburi din România: Steaua, Dinamo, Rapid, CFR Cluj, Oțelul Galați, FC Timișoara, FC Vaslui, Gloria BIstrița, Universitatea Craiova, FC Brașov, Unirea Urziceni, Farul Constanța, FC Național, Pandurii Tg. Jiu, Astra Ploiești, FC Argeș, Ceahlăul Piatra Neamț. Steaua București este formația cea mai bine clasată, „roș-albaștrii” ocupă locul 55, cu 1.308, 5 puncte.

Nou-promovata Voința Sibiu nu se află în topul IFFHS, care le-a pus, însă, la socoteală pe defunctele Universitatea Craiova și Unirea Urziceni. Topul este dominat de Fc Barcelona, formație considerată de mulți cea mai bună din istoria recentă a fotbalului. Catalanii au pus stăpânire pe prima poziție, cu 2.917 puncte. Locul secund este ocupat de Manchester United.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus