Luni,
30.01.2023
Innorat
Acum
-1°C

Unde a pierdut CSU meciul de la Bucuresti?

 

CSU Atlassib Sibiu a pierdut meciul jucat sâmbătă seară în Arena de Baschet împotriva echipei CSM București. Sibienii aveau nevoie de victorie pentru a putea spera la calificarea în play-off, însă, în același timp, erau la mâna rezultatului dintre Energia Rovinari și BC Mureș Târgu Mureș. Chiar dacă ar fi învins la București, studenții oricum ratau calificarea în play-off, având în vedere că gorjenii s-au descurcat excelent împotriva mureșenilor și au învins la o diferență de 5 puncte.

Statistic, Sibiul a făcut un meci foarte bun la București. Deși neobișnuit pentru echipa Sibiului, care a suferit în mai toate meciurile la acest capitol, studenții au dominat spațiul de trei secunde. Au marcat mai mult decât adversarul din căciulă (40 față de 34) și, în același timp, au reușit mai multe recuperări (38 față de 36). O situație mai rar întâlnită pentru o echipă scundă ca cea a Sibiului, care joacă fără un pivot dominant sub panouri.

Procentajele celor două formații au fost extrem de apropiate. Sibienii au fost mai siguri la linia de 2 puncte, 54% față de 52%, puțin sub adversari la 3 puncte, 32% față de 38% dar au ratat cinci din cele 13 libere primite. În același timp, bucureștenii au aruncat excepțional de la linia de libere, reușind să înscrie 26 din cele 28 de aruncări primite. Martinic a excelat de la linia de fault, marcând toate cele 9 aruncări. Este, din nou, un semn de întrebare, luând în considerare faptul că puține au fost partidele în care Sibiul a aruncat mai puțin decât adversarul de la linia de fault. „MI se pare ciudat că o echipă care joacă rapid, cum suntem noi, a aruncat 13 libere într-un meci, când noi avem o medie de peste 30. Și dintr-o dată să scazi la 3 libere aruncare în 20 de minute, e un pic ciudat”, a declarat Crăciun la finalul partidei, pentru totalbaschet.ro. Dacă ambele echipe au pierdut câte 11 mingi, bucureștenii au dominat clar la capitolul pase decisive, demonstrând o rotație mult mai bună decât cea practicată de sibieni. 24 au fost pasele decisive distribuite de CSM în timp ce Sibiul a reușit doar 14, 10 dintre acestea plecând din mâna conducătorului de joc William Funn, ales de Cristi Crăciun să îl înlocuiască pe Jay Wisseh, lăsat acasă pentru meciul de la București. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus