Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

DSP a amendat cu 11.000 lei comerciantii din pietele sibiene

În perioada 9-13 aprilie, Direcția de Sănătate Publică Sibiu a făcut 46 de controale în pieţele agroalimentare din judeţul Sibiu, dintre care 6 integrale în pieţe şi 40 la societăţi comerciale.

S-au acordat 34 de sancţiuni şi 14 amenzi în valoare de 11.000 de lei.

La Piaţa Cibin au fost controlați comercianții şi 13 unităţi alimentare și s-a formulat prescripţia dării în funcţiune a sursei de apă nefuncţionale, precum şi a dotării cu fântână arteziană.

La controalele de la Piața Rahova dintre cei cinci producători particulari controlați, doar unul comercializa miei în condiţii de igienă corespunzătoare.

La Piaţa Vasile Aaron și Piaţa Agroalimentară Avrig nu s-au constatat nereguli la producătorii care comercializau carne de miel și brânză.

Principalele deficiențe constatate în urma controalelor au fost expunerea necorespunzătoare a preparatelor; stare necorespunzătoare de igienă; lipsa apei calde; produse alimentare cu termene de valabilitate expirate (preparate din carne, produse de patiserie); și spaţii frigorifice neigienizate, fără termometre sau cu temperaturile neînregistrate la zi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus