Marţi,
14.07.2020
Parțial Noros
Acum
22°C

Fratii din Marburg ne vin la Sibiu

19 Aprilie 2012 22:42

Primarul orașului Marburg, localitate din Germania înfrățită cu Sibiul, va conduce la finele acestei săptămâni o delegație formată din politicieni locali și membrii Asociației de prietenie Sibiu-Marburg . Delegația va ajunge la Sibiu vineri, iar sâmbătă va participa la un cocktail oferit de Primăria Sibiu. În seara zilei de sâmbătă, primarul Egon Vaupel (foto) va veni în fruntea delegației la un spectacol al secției germane a Teatrului ”Radu Stanca” - “Bătrână milionară caut nepoate moştenitoare”.

Sibiu s-a înfrățit cu Marburg-ul în 2005, când primarul Sibiului, Klaus Johannis, împreună cu primarul  de atunci al oraşului Marburg, Dietrich Möller, au semnat acordul efectiv de înfrăţire.
Marburgul s-a implicat activ şi în domeniul asistenţei sociale în Sibiu donând o salvare, instrumentar pentru Cantina Municipiului Sibiu, iar Asociaţia SOROPTIMISTEN a Femeilor din Marburg a acordat spirijin material şi financiar fundaţiilor „Edelweiss” şi „Un copil - o speranţă” (UCOS). De asemenea această asociaţie germană foarte activă a mai sprijinit proiectul „Acasă” al fundaţiei sibiene „Logomedica”, având ca scop integrarea socială a tinerilor proveniţi din Centrele de Plasament. Ajutor material au mai acordat şi Azilului de Noapte din Sibiu.
Municipalitatea sibiană a găzduit în 2011 o expoziţie dedicată vieţii şi operei Fraţilor Grimm, organizată în colaborare cu recent înfiinţata Asociaţie de Prietenie Sibiu-Marburg şi împreună cu Brüder Grimm-Gesellschaft din Kassel.
În luna mai vor avea loc Zilele Culturale Române în Marburg, unde Sibiul va fi reprezentat printr-o expoziţie foto intitulată „Instantanee urbane din Sibiu-Hermannstadt” şi o lectură de versuri a doamnei Christel Ungar.


Sursa: Primăria municipiului Sibiu

Foto

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

zexe

Acum 8 ani

Fratii lui johANUS poate, ai nostri in nici un caz!
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

1. zexe (IP 188.24.215.235) Fratii lui johANUS poate, ai nostri in nici un caz! (18:48:56)___________________________________Marburgul s-a implicat activ şi în domeniul asistenţei sociale în Sibiu donând o salvare, instrumentar pentru Cantina Municipiului Sibiu, iar Asociaţia SOROPTIMISTEN a Femeilor din Marburg a acordat spirijin material şi financiar fundaţiilor „Edelweiss” şi „Un copil - o speranţă” (UCOS). De asemenea această asociaţie germană foarte activă a mai sprijinit proiectul „Acasă” al fundaţiei sibiene „Logomedica”, având ca scop integrarea socială a tinerilor proveniţi din Centrele de Plasament. Ajutor material au mai acordat şi Azilului de Noapte din Sibiu.__________________________________ Ajutorul a fost acordat FRATESTE ORASULUI si nu Primarului si nici comentatorului anterior..ORASELE sunt infratite....Si fratele din Germania DA, iar tatal din Baragan IA...
Raspunde

zexe

Acum 8 ani

Si bunicul meu omorat de hitleristi in muntii Tatra, JA!
Raspunde

@zexe,

Acum 8 ani

fara suparare, esti sovin sau, poate, nationalist extremist. Si bunicul tau a omorat hitleristi pana la a fi omorat de acestia. Asta e. Au fost conflicte intotdeauna si peste tot in lume. Au fost morti si de-o parte si de alta. Pana la a ajunge in muntii Tatra, presupun ca bunicul tau a ucis si aliati, doar romanii au fost in ambele tabere, iti amintesti? Exemplele date de Georg ar trebui sa ajunga pentru a te determina sa renunti la venin, nu crezi? A fi roman nu inseamna a fi sovin. Sunt uscaturi si-ntr-o parte, si-n cealalta, dar axioma asta e valabila si pentru oamenii cumsecade. De ce atata inversunare nationalista?
Raspunde

zexe

Acum 8 ani

Bravo, nene, dar sasii aia din Jermanica de ne fac rogojini si opincari, aia nu-s sovini sau la sasi nu se pune, ca ei sunt decretati rasa superioara de varu\' Adolf?
Raspunde

zexe

Acum 8 ani

Cat despre exemplele lui Georg, ajutoarele alea au fost in scop electoral, tot asa cum ii mananca pe astia in fund sa vina acum, in preajma alegerilor... si cati vor mai veni in continuare, nu ti teme...
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

EU n-am dat nici-un exemplu de la mine.. totul este Copy-Paste din articolul poate de unii necitit. Nu-mi permit sa dau de la mine exemple unde nu stiu..Sunt secvente din articol.. sa nu se uite si japonezii au ajutat Teatrul lui Chiriac imediat dupa Fukushima...Si Chiriac spunea..pai sigur ca ne dau banii..doar au promis..Dar nu le-a trimis napastuitilor de acolo cu toata marea si pestii otravite, iradiate, cand aveau nevoie in primul rand de hrana si APA, nici macar o sticla de apa-minerala. Trebuie sa ne dea..doar au promis...CA FRATII...
Raspunde

->Georg

Acum 8 ani

nemtii se tin de curvant, tie ti-au promis ca ti-o da printre buze si s-au tinut de promisiune.
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

8. ->Georg (IP 93.182.132.103) nemtii se tin de curvant, tie ti-au promis ca ti-o da printre buze si s-au tinut de promisiune. (22:44:21)___________________________________________________________________Eu n-am insultat pe nimeni, cu atat mai putin pe Domnia-Voastra, nu Va cunosc si nici nu as avea de ce sa insult public asa in vant. Imi pare rau si-mi cer scuze ca NU-MI PERMIT SA INSULT...Era vorba despre ORASE iNFRATITE IN EUROPA..unde lumea nu se prea insulta....
Raspunde

-> Georg

Acum 8 ani

asa este, pe domeniul public se vorbeste politicos. CORRIGENDA: nemtii se tin de curvant, domniei voastre v-au promis ca v-o da printre buze si s-au tinut de promisiune.
Raspunde

ha ha

Acum 8 ani

rogojinilor a ti facut voce dinou?hai ma valea la mitici sa primiti vizite din turcia ,,taticii,, vostrii care v au facut ieniceri.zdrentze ordinare ca numai sa jigniti stiti....
Raspunde

callas

Acum 8 ani

daca- indiferent cine- va face bine, e rau, daca va face rau e tot rau, sunteti incorigibili. Nemtii sunt 82 de milioane , din pacate nu toti stiu ce geniali si mandri sunt romanii, asa incat sa nu mai indrazneasca sa va umileasca cu ajutoare, dar invata repede, dupa 2-3 incercari in care instrumentele medicale donate sau se fura sau se ruginesc in depozit, saltele putrezesc in ploaie, dulciurile si jucariile pentru copiii sunt mai intai cercetate de minister daca nu cumva sunt otravite, dupa ce li s-a cerut la vama spaga de mii de euro, etc. se lecuiesc, va garantez eu !!!
Raspunde

mda

Acum 8 ani

superb callas.mai buna caracterizare nu puteam sa fac din pacate
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus