Miercuri,
15.07.2020
Parțial Noros
Acum
15°C

Primul centru expozitional va fi ridicat vizavi de Aeroport

22 Aprilie 2012 23:47

Airport Expo-Businees Center este numele primului centru expozițional care ar urma să fie ridicat la Sibiu. După cum îi spune și numele, acesta urmează să fie ridicat vizavi de Aeroportul internațional Sibiu, cu o amprentă la sol de aproximativ 3.350 de mp.

Pentru investiția de pe strada Alba Iulia a fost depus un plan urbanistic zonal, al cărui beneficiar este SC WK Group SRL, firma deținută de omul de afaceri Werner Keul, cunoscut în Sibiu pentru că a condus FC Sibiu din postura de președinte.
Viitorul centrul expozițional va adăposti spații comerciale, showroom, spațiu de producție și depozite. În partea dinspre strada Alba Iulia este prevăzut un corp de birouri, administrativ, cu o suprafață la sol de 300 de mp. Clădirea ar urma să aibă regimul de înălțime P+3, se arată în planul urbanistic zonal.
Centrul expozițional va fi încadrat între strada Aba Iulia, actuala reprezentanță BMW și calea ferată care ar fi trebuit să deservească Zona industrială vest.

O investiție necesară

”Un centru expozițional? Este mai mult decât necesar la Sibiu”, spune Cosmin Marcu, directorul Exposib, societate care la Sibiu organizează o serie de târguri și expoziții. Directorul Camerei de comerț, industrie și agricultură Sibiu, Eugen Iordănescu, crede, de asemenea, că o astfel de investiție va fi pe cât de utilă, pe atât de profitabilă. ”Un astfel de proiect este foarte necesar pentru Sibiu. În prezent, orice expoziție sau târg de business se înghesuie fie în Sala Transilvania, fie în Casa armatei. Cu siguranță că mediul de afaceri din Sibiu va face ca un astfel de proiect să fie și profitabil pentru Sibiu. Cunosc acest proiect, am fost contactat de către investitor”, adaugă Eugen Iordănescu.

Puține detalii

Turnul Sfatului a solicitat câteva detalii reprezentanților WK Group, informații care, până la închiderea ediției, nu au fost oferite. Planul urbanistic zonal făcut public de către administrația locală este, de asemenea, sărăcăcios în date. Potrivit acestui document, ”costurile pentru realizarea investiției vor fi suportate de către investitori privați, inclusiv asigurarea utilităților”. În primă fază, pentru centrul expozițional ar urma să fie amenajat un corp de clădire care să aibă o amprentă la sol de 3.042 de mp, alături de care vor fi amenajate 28 de locuri de parcare. Zona pentru care a fost realizat PUZ-ul este, însă, una care acoperă un teren mult mai mare, de peste 23.500 de mp, întreaga suprafață fiind în proprietate privată.

Concurenţă din partea Primăriei?

Lipsa unui centru expoziţional la Sibiu a fost şi una din temele noului Plan urbanistic al Sibiului. Acesta prevede, în zona centrală a Sibiului, mai precis în zona sediului Teatrului "Radu Stanca" şi a actualei parcări Cazarma 90, atât spaţii de spectacol, cât şi cu destinaţia de conferinţe şi expoziţionale. Eugen Iordănescu, preşedintele CCIA, consideră că adminstraţia publică nu va intra în concurenţă cu investitorii privaţi.
Centrul expoziţional pentru care WK Group SRL solicită aprobarea unui plan urbanistic zonal ar putea fi şi o investiţie susţinută financiar de alte entităţi decât societatea care a iniţiat acest plan. Este cunoscut, în Sibiu, faptul că Werner Keul, arhitect de meserie, a participat la ridicarea mai multor clădiri cu funcţionalitate publică (birouri sau spaţii comerciale).
În ceea ce priveşte starea societăţii WK Group, în ultimul Top al datornicilor publicat de Fiscul sibian, în decembrie anul trecut, firma se afla pe locul 17, cu datorii totale la bugetul general consolidat de peste 950.000 de lei. În ultimul an financiar ale cărui date contabile sunt publicate de Ministerul Finanţelor, respectiv anul 2010, WK Group SRL a avut o cifră de afaceri de 2,8 milioane de lei şi un profit net de peste 925.000 de lei.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

aha

Acum 8 ani

bravo.si cum a castigat Keul?ba johanica te cam joci ,,murdarica,,.
Raspunde

Alex

Acum 8 ani

numai 3000 metri patrati si numai 28 de locuri de parcare?
Raspunde

dam

Acum 8 ani

pai respectiva firma e si beneficiara unei constructii,a unui bloc mai bine spus,amplasat pe strada Gimnasticii colt cu Berarie,aceasta lucrare fiind posibila dupa ce au astupat raul.Cu bani obtii orice autorizatii.....asta e Romania...
Raspunde

cadrilater

Acum 8 ani

dar proprietarii celor 23.500 de m2 stiu ce-i asteapta, au fost de acord cu PUZ-ul? Ce prevedea PUG-ul Sibiului pentru aceasta zona? Cine sunt acesti proprietari? Deci \"die Männerfreundschaft\" mai functioneaza... profitul net WK din anul 2010 nu acopera nici macar datoriile la fisc, se grabeste totusi sa-si aprobe planurile cat timp primarul mai e in functie, nu se stie nici odata!
Raspunde

Centru expozitional

Acum 8 ani

de doar 3350 mp? Pentru asemenea destinatie, acest spatiu reprezinta echivalentul unei garsoniere confort 2. Alti bani pe care-i spala Keul.
Raspunde

Numai la noi se poate

Acum 8 ani

doar 28 de locuri de parcare!!! la un centru expozitional
Raspunde

consilierul

Acum 8 ani

Este inadmisibil ca de prosti sunt sibienii,deci nu cat de prosti su t considerati de johannis si gasca lui in frunte cu keul. mai idiotior cat mai suportat sa va jicneasca acesti nenorociti? nu aveti nici un pic de demnitate, nici un pic de patriotism ? ce ar spune marele SAGUNA, idiotilor despre decaderea voastra de astazi /
Raspunde

ptr conzilier

Acum 8 ani

in mare parte ai dreptate. marele, imensul SAGUNA ar spune cam asa despre decaderea asta: no, mereti voi in p.....la mea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus