Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Restaurant: La Turn nu au talent

La Turn este unul dintre cele mai frumoase restaurante din Sibiu. Îndrăznesc să spun că se bucură de cea mai bună amplasare. Cu terasă spre Piața Mare, cu terasă spre Piața Mică, în buza Turnului Sfatului, ce ți-ai putea dori mai mult. Ultima dată când am fost La Turn părea foarte întunecat. Acum mi s-a părut schimbat în bine, parcă ceva mai aerisit. Puțin prea infatuat când te așteaptă la intrare cu un perete cât o zi de post plin de vedetele care i-au călcat pragul. Dar când i-ai servit pe Nicolas Cage, pe Cătălin Botezatu sau, să-mi fie cu iertare, pe Emil Constantinescu, vrei să te și lauzi un pic cu asta. Recunosc, am zăbovit nițel la peretele lăudăcios.
Primul contact, chelnerii. Unii dintre cei mai serviabili întâlniți în restaurantele sibiene. Scrumieră schimbată la timp, amabilitate, promptitudine, nimic de reproșat. Deschid meniul, mi se oprește un nod în gât. Semn că amplasarea costă bani. Bani serioși. Sincer, meniul e scump, unul dintre cele mai scumpe din Sibiu. Dacă preparatele italienești (pe care le servesc toți, indiferent de specific) sunt relativ egale cu ale concurenței, când vine vorba de specialități te doare portofelul, nu alta. Dar se găsesc preparate și pentru buzunarele nu prea burdușite. Așa că am ales o supă cremă de ciuperci cu crutoane și un pollo alla verdura - piept de pui cu ardei și orez puțin picant.
Supica a venit destul de repede, încălzită la marele fix. Sincer, e cea mai bună supă cremă de ciuperci pe care am mâncat-o în Sibiu. Absolut delicioasă, extrafină și cu un gust divin. Dar bucătarul ar trebui să recitească nițel Sandamarinul la capitolul crutoane. Care nu înseamnă în nicio bucătărie din lumea asta pâine prăjită și nici aia prăjită cum trebuie, mai degrabă perpelită decât prăjită și tăiată în bucăți mult prea mari. Treacă meargă, la gustul pe care îl avea supa nu s-a mai uitat nimeni la pita servită pe post de crutoane. La prima vedere, puiul cu ardei și orez m-a lăsat cu gura căscată. O porție imensă, care putea hrăni două persoane și care arăta din cale afară de bine. Dar atât. Gust atât de șters n-am simțit în viața mea. Când pui sare peste un preparat gătit o singură dată se numește „reglaj după gust”. Când pui de patru, cinci, șase ori sare se numește că bucătarul nu are gust. Iar orezul puțin picant? Chiar n-avea niciun gust, ce să mai spun de gustul de picant. Așa că am ales puiul cu atenție, ferind ardeii deloc gustoși, am ciupilit un pic orezul și m-am mulțumit cu salata de ardei copți, singura care m-a trecut peste travaliul de a gusta mâncarea asta fără gust. Totalul: supa cremă 10 lei, puiul 30 de lei, salata de ardei 8 lei, apa plată 5 lei, 53 de lei cheltuiți pentru o supă cremă foarte bună. Dar nu atât de bună încât să merite 53 de lei. Chiar, oare la ce fel a dat X Mihai Petre dacă tot a trecut și el pe La Turn?

Smiley și Pavel Bartoș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

23 comentarii

MasterChef

Acum 11 ani

Stai jos! Ramai la cartofi prajiti! Bah spagarilor: de cand le stiti voi pe toate? Ati iesit la cersit cu pixul in mana? Aveti impresia ca puteti manca gratis? Marsch la munca! Nu mai cersiti prin restaurante sub amentintarea ca scrieti de rau! Sunteti doar niste tantari infometati dar vine iarna oricum. Fomistilor!
Raspunde

2

Acum 11 ani

Mi se par foarte ok review-urile astea la restaurante, sunt convins ca se spune adevarul si nu sunt alte interese
Raspunde

extraterestrul

Acum 11 ani

Autorul articolului e OK. Are dreptate. Mananc in restaurantele din Sibiu,iar peripetiile autorului sant in mare procent si ale mele.
Raspunde

lol

Acum 11 ani

Si eu cred ca reportajele sunt pe bune, nu pe spagi sau o friptura si un blid de ciorba. Chestia este ca nu diversifica meniul. De nu a bagat asta la zeama de burta in el...
Raspunde

un sibian

Acum 11 ani

La Turn e unul dintre cele mai jalnice restaurante din Sibiu...din orice punct de vedere...
Raspunde

mda

Acum 11 ani

se mananca foarte bine la turn, e adevarat putin mai scump dar nu te pune nimeni sa mergi daca ai banu fix de doua chifle bai papagalule
Raspunde

Anonim

Acum 11 ani

Sunteti niste sparti niste fomisti si urla ciuda in voi dupa succesul celor de la turn...dupa parerea mea si a multor altora La Turn este cel ma select si elegant restaurant din centrul sibiului. Asa ca daca era ceva de tine nu mergeai La Turn si mancai piept de pui si pilaf de orez si o salata (50 lei ) comandai si tu ca o persoana stilata cum vrei sa pari,astfel incat nota de plata sa fie ceva in jur de (200 lei) si atunci puteai sa comentezi,pana atunci gura mica si respect pentru cei de La Turn.
Raspunde

Alo, scriitorule!

Acum 11 ani

\"supă cremă de ciuperci care am mâncat-o\", corect este \"supă cremă de ciuperci PE care am mâncat-o\". E drept ca notiuni elementare de gramatica nu va-nvata la facultatea de jurnalism, dar... prin clasele primare ai baut cerneala?
Raspunde

Din aceeasi categorie:

Acum 11 ani

\"ce să mai spun de gustul de picant\" - corect: \"ce să mai spun de gustul... picant\"
Raspunde

dodecaedru

Acum 11 ani

daca nu ar fi atatia mafioti smecheri care trebuie sa fie hraniti pe gratis si care zac cu orele la Turn, probabil ar fi tarifele mai rezonabile, dar asa, ii duceti in carca si pe paraziti. Locatia e superba, restul depinde de stapan, pacat ca nu-l mentionati.
Raspunde

rosu

Acum 11 ani

Stie careva dintre voi ce mai e la Apfelhaus? Ultima data, acum doi ani, am fost dezamagit.
Raspunde

Adi

Acum 11 ani

Faptul ca in extra sezon la Turn e mai tot timpul gol in timp ce peste drum la Sergiana abia gaseti un loc spune totul. Mentalitate de tzepari. Facut pentru cei care vin prima data in Sibiu si nu cunosc.
Raspunde

da

Acum 11 ani

Cand nu e moka,e naspa!Milogilor!
Raspunde

Cine mai patroneaza

Acum 11 ani

La Turn, tot Dobrin?
Raspunde

Ion

Acum 11 ani

Ba bolnavilor, in special cretinul de la 7... dupa mintea ta de bolovan... daca nu e scump, n-are rost sa mai mananci sau cum? Ce conteaza daca a cheltuit 50 lei, a luat ce a fost in meniu, a fost de rahat... la revedere. Iar restul care se plang ca ia asta spaga... cam cat de milog sa fi sa iei spaga o ciorba ? Da-o dracu... face si el o oarecare critica de restaurante, de multe ori e binevenita...ca nu e 100% cumsecade, n-ai ce sa-i faci de cat sa speri ca se mai cizeleaza omul pe parcurs, dar momentan nu am vazut alte ziare sa scrie critica despre restaurantele din Sibiu.
Raspunde

Anonim

Acum 11 ani

Ma pacalici asta ultimu dute tu cu 50 lei si mananca la cantina mancare veche si nu te mai caca pe tine
Raspunde

Ion

Acum 11 ani

Bai *** cu degete, poate nu toata lumea isi permite ca ma-ta sa cheltuie milioane pe o masa.
Raspunde

pentru toti

Acum 11 ani

Citind comentariile de mai sus, constat ca Sibiul tot un sat de ciobani un pic mai mare este. Am zis...
Raspunde

@18

Acum 11 ani

Grav daca numai acum constati...dar ce iluzii iti faceai ca ar putea fi? Oricum, si viata la tara e frumoasa uneori,iar cui nu-i cunvine, pleaca.
Raspunde

george

Acum 9 ani

o mizerie de servicii.pacat de restaurant.se practica sclavagismul,adica sunt f putini ospatari,astepti aproape doua ore sa ti aduca comanda,cand vine constati ca este o porcarie.evitati coaste de miel,sunt facute la ceaun,nu pe gratar.probabil si celelalte feluri sunt facute la fel de neprofesionist.daca vrei pizza sau paste, atunci astepti o ora.patronii doresc profit maxim cu cheltuieli minime,adica ospatari si bucatari la minimum,in loc sa aiba multi angajati,sa te serveasca f repede,sa pleci repede,prefera sa aiba un numar mic de clienti,care sa se enerveze si pe viitor sa nu mai calce pe la acest restaurant.Concluzia : evitati restaurantul TURNUL SFATULUI
Raspunde

Marinescu

Acum 9 ani

Am scris astazi un comentariu negativ la adresa restaurantului, acum observ ca nu ami exista.Nu o iau de la capat, scriu doar concluzia: De evitat.Bucatarii habar nu au de mancare, personal insuficient ( ca altfel cu obtii profit), am asteptat doua ore mancarea.opt
Raspunde

acasa

Acum 9 ani

plin Sibiu de denigratori invidiosi si masochisti pusi pe denigrat si sabotat tot ce e sibian,pre, falimentere.Plecati acasa masochistilor.
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Orasul nostru e plin de indivizi pusi pe capatuiala! Repede-repede fac un restaurant, sa-ti ia ochii si banii! Serviciile, de toata jena! Nu gasesti un loc de doamne ajuta in orasul asta! Intr-o zi, la Redal, in Mall, ii atrag atentia chelneritei ca sticla de cappy pe care tocmai vrea sa mi-p desfaca e decolorata si are reziduri pe fund. Cealalta maimuta care servea se baga IN VORBA SI zice: Spune-i ca n-ai facut tu sucul! Poftim servire! Angajeaza toate pupezele care n-au nici 7 ani de acasa daramite tact de a vorbi cu clientii! Ti-ar da toate porcariile numai sa scape de ele! Asa e aprope peste tot in orasul nostru!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus