La Turn este unul dintre cele mai frumoase restaurante din Sibiu. Îndrăznesc să spun că se bucură de cea mai bună amplasare. Cu terasă spre Piața Mare, cu terasă spre Piața Mică, în buza Turnului Sfatului, ce ți-ai putea dori mai mult. Ultima dată când am fost La Turn părea foarte întunecat. Acum mi s-a părut schimbat în bine, parcă ceva mai aerisit. Puțin prea infatuat când te așteaptă la intrare cu un perete cât o zi de post plin de vedetele care i-au călcat pragul. Dar când i-ai servit pe Nicolas Cage, pe Cătălin Botezatu sau, să-mi fie cu iertare, pe Emil Constantinescu, vrei să te și lauzi un pic cu asta. Recunosc, am zăbovit nițel la peretele lăudăcios.
Primul contact, chelnerii. Unii dintre cei mai serviabili întâlniți în restaurantele sibiene. Scrumieră schimbată la timp, amabilitate, promptitudine, nimic de reproșat. Deschid meniul, mi se oprește un nod în gât. Semn că amplasarea costă bani. Bani serioși. Sincer, meniul e scump, unul dintre cele mai scumpe din Sibiu. Dacă preparatele italienești (pe care le servesc toți, indiferent de specific) sunt relativ egale cu ale concurenței, când vine vorba de specialități te doare portofelul, nu alta. Dar se găsesc preparate și pentru buzunarele nu prea burdușite. Așa că am ales o supă cremă de ciuperci cu crutoane și un pollo alla verdura - piept de pui cu ardei și orez puțin picant.
Supica a venit destul de repede, încălzită la marele fix. Sincer, e cea mai bună supă cremă de ciuperci pe care am mâncat-o în Sibiu. Absolut delicioasă, extrafină și cu un gust divin. Dar bucătarul ar trebui să recitească nițel Sandamarinul la capitolul crutoane. Care nu înseamnă în nicio bucătărie din lumea asta pâine prăjită și nici aia prăjită cum trebuie, mai degrabă perpelită decât prăjită și tăiată în bucăți mult prea mari. Treacă meargă, la gustul pe care îl avea supa nu s-a mai uitat nimeni la pita servită pe post de crutoane. La prima vedere, puiul cu ardei și orez m-a lăsat cu gura căscată. O porție imensă, care putea hrăni două persoane și care arăta din cale afară de bine. Dar atât. Gust atât de șters n-am simțit în viața mea. Când pui sare peste un preparat gătit o singură dată se numește „reglaj după gust”. Când pui de patru, cinci, șase ori sare se numește că bucătarul nu are gust. Iar orezul puțin picant? Chiar n-avea niciun gust, ce să mai spun de gustul de picant. Așa că am ales puiul cu atenție, ferind ardeii deloc gustoși, am ciupilit un pic orezul și m-am mulțumit cu salata de ardei copți, singura care m-a trecut peste travaliul de a gusta mâncarea asta fără gust. Totalul: supa cremă 10 lei, puiul 30 de lei, salata de ardei 8 lei, apa plată 5 lei, 53 de lei cheltuiți pentru o supă cremă foarte bună. Dar nu atât de bună încât să merite 53 de lei. Chiar, oare la ce fel a dat X Mihai Petre dacă tot a trecut și el pe La Turn?
Smiley și Pavel Bartoș
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: La Turn , Piata Mare , Piața Mică , Emil Constantinescu , Turnului Sfatului , Mihai Petrescu , Cătălin Botezatu , Nicolas Cage , Pavel Bartoş
Vizualizari: 3774
Ultimele comentarii
Acum 7 ore
MB
Acum 7 ore
Claudiu
Acum 7 ore
Liberal autentic
Acum 7 ore
Neli Oproiu
Acum 7 ore
Bobo