Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Cupa "Hagi Danone", la Sibiu: in week-end se cauta urmatorul Hagi

Sâmbătă, 28 aprilie, și Duminică, 29 aprilie, pe stadionul „Independența”, 84 de copii pasionați de fotbal vor participa la etapa zonală a Cupei „Hagi Danone” organizată în orașul Sibiu.

„Indiferent de numele echipei câştigătoare de la Sibiu, toţi copiii participanţi vor fi învingători! La Cupa >2012, fiecare puşti îşi va trăi clipa din plin, iar publicul sibian va gusta din bucuria zâmbetului strălucitor şi farmecul inegalabil emanate de copii”, se arată în comunicatul oficial al competiției.

Ca şi la precedentele ediţii, Cupa „Hagi Danone” cuprinde două turnee paralele: unul adresat copiilor legitimaţi la cluburile de fotbal, prezent în calendarul Federaţiei Române de Fotbal (Cupa ”Hagi”), şi unul rezervat echipelor din şcolile gimnaziale (Cupa ”Danone”). Conform regulamentului, câştigătoarele celor două competiţii îşi vor disputa, într-un meci final, trofeul Cupei ”Hagi Danone” şi, totodată, marele premiu: reprezentarea României la turneul internaţional al Danone Nations Cup 2012, care va avea loc în Polonia. În cadrul etapei din Sibiu, competiția este destinată cluburilor, astfel că sibienii vor putea să vizioneze doar meciurile copiilor legitimați la cluburile de fotbal. Se va juca în sistem 7+1, cu șapte jucători de câmp plus portar, iar timpul alocat fiecărei reprize va fi de 25 de minute.

 

Meciurile fazei zonale de la Sibiu vor avea loc după următorul program:

Sâmbătă, 28 aprilie:

Etapa 1: ora 9.30

Etapa a 2-a: ora 12.30.

Etapa a 3-a: ora 17.00.

Duminică, 29 aprilie:

Semifinalele: ora 10.00.

Finala: ora 13.00

Ceremonia de premiere: ora 14.00.

Sibiul, reprezentat de Mediaș

După ce anul trecut o echipă din Sibiu a reprezentat cu cinste orașul și a terminat competiția pe locul trei, în acest an, județul Sibiu va fi reprezentat de Școala de Fotbal „Marius Baciu” din Mediaș. Celelalte echipe înscrise la faza zonală din Sibiu a Cupei „Hagi Danone” sunt: Kinder Sângeorgiu de Mureş (Judeţul Mureş), FC Braşov (Judeţul Braşov), ACS Odorheiu Secuiesc (Judeţul Harghita), Viitorul Sfântu Gheorghe (Judeţul Covasna) şi Langenthal Valea Lungă (Judeţul Alba).

Publicul sibian, lăudat de organizatori

Și anul trecut sibienii s-au bucurat de prezența turneului în orașul lor. De altfel, publicul sibian a fost senzația Cupei „Hagi Danone” de anul trecut. „Anul trecut ne-am simțit foarte bine la Sibiu. Într-un clasament neoficial al nostru, a fost cel mai frumos public, am avut și ninsoare pe șapte mai, dar, cu toate acestea, un public numeros și călduros. O echipă foarte bună a Sibiului, care a mers la turneul final și a ieșit pe locul trei la Timișoara. Anul acesta, sper ca județul Sibiu, care va fi reprezentat de echipa din Mediaș, să aibă o evoluție la fel de bună, iar la Cluj, de data aceasta, să calce pe urmele echipei de anul trecut. Iarăși un plus, în ceea ce privește terenul. Am rămas impresionat de starea gazonului, excepțional pentru acest nivel. Anul trecut, cu excepția celui de la Arad, a fost cel mai bun teren, de aceea am revenit la aceeași bază și anul acesta”, a declarat, ieri, Dorin Focșăneanu, unul dintre organizatorii competiției.

Marius Lungu, reprezentantul zonal al Cupei „Hagi Danone”, spune că este încântat de faptul că ;i anul acesta Sibiu este parte a proiectului celui mai mare fotbalist român. „Pentru Sibiu este un eveniment deosebit. Ne bucurăm că faza zonală se ține aici. Cupa Hagi Danone este cel mai important eveniment pentru copii și juniori din țară. Este un turneu foarte bine organizat. Anul trecut, eu am fost reprezentantul zonal și chiar au fost mari cuvinte de laudă la adresa acestui turneu, a organizării și a tuturor aspectelor din jurul acestui eveniment”, a declarat Marius Lungu, reprezentantul zonal al competiției.

Prezența lui Hagi la Sibiu, incertă

Deoarece este angrenat în lupta pentru promovarea în Liga I cu Viitorul Constanța, prezența la Sibiu a lui Gheorghe Hagi este pusă sub semnul întrebării. Totuși, „Regele” ar putea să ajungă în orașul de pe Cibin în ultima zi a competiției.  „Nu am încă o confirmare sigură, este implicat mult în fenomenul >. Sper să îl avem aici, dar dacă va veni, o va face doar duminică. Repet, nu e nimic sigur. Încearcă să vină ca peste tot, în fiecare oraș, dar din păcate în acest an a fost mai dificil, tocmai din această cauză – promovarea Viitorului”, a mai spus Dorin Focșăneanu.

Cea de-a treia ediție a a Cupei „Hagi Danone” poate fi o rampă de lansare pentru micii fotbaliști, așa cum s-a întâmplat și în cazul predecesorilor săi, angrenați în edițiile anterioare. „Sunt foarte mulți copii, mai ales generația care a participat în 2009 la Cupa Hagi. Mulți sunt în probe în Anglia. Un copil a fost în trei cantonamente cu Manchester City, în total două luni. Altul, la Nottingham Forest, iar altul la Napoli. Sunt în continuare în România, dar nu știu pentru cât timp”, a subliniat Dorin Focșăneanu.

Offside în ultimii 10 metri

Turneul este singura competiție din România dedicată acestei vârste fragede la care se joacă cu offside. Este vorba despre offside în ultimii zece metri, o idee implementată la cerința lui Gică Hagi, fostul mare jucător văzând-o în străinătate.  „Hagi a văzut acest mod de a juca în străinătate și a implementat sistemul și în această competiție. În occident, copiii învață mult mai devreme niște reguli, probabil că de aceea este și decalajul dintre noi și vest. Am vrut să le implementăm cât mai repede ideea de offside. Regula s-a introdus începând cu ediția trecută, pentru că până acum doi ani vedeam cum toți copiii se aruncau în careu, nu știai unde este portarul”, a spus Dorin Focșăneanu.

Hagi îi sfătuiește pe copii să viseze

Printr-un mesaj, Gheorghe Hagi, ambasadorul competiţiei, îi îndeamnă pe copii să viseze să ajungă mari fotbaliști, așa cum și el, odinioară, visa la același lucru. „Mă simt împlinit atunci când sunt înconjurat de copii veseli, care aleargă după minge. Este un prim pas pentru ei pe lungul drum spre performanţă. Prin ochii lor mă întorc în lumea copilăriei mele, când am avut un vis: să fiu un mare fotbalist! Iar visul a devenit realitate şi, de aceea, le spun copiilor să-şi urmeze steaua norocoasă. Este loc pentru toată lumea să reuşească şi pentru unii totul poate începe chiar aici, alături de mine, la Cupa Hagi Danone”, a declarat Gheorghe Hagi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Sibian

Acum 10 ani

Care e numele echipei sibiene participanta si castigatoare de anul trecut? Nu stii? Domnule Petrut Popelca sa-ti fie rusine ca nu apreciezi niste copii care au muncit si muncesc, nu ca tine care o freci la rece cu un articol de doi bani. RUSINE
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus