Miercuri,
24.07.2024
Innorat
Acum
17°C

Premiera pentru Romania: APCE a acordat Sighisoarei premiul Europa!

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a decis acordarea Premiului Europa pentru oraşul Sighişoara, în premieră pentru o municipalitate din România.

Decizia Comisiei Afaceri Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă a APCE de acordare a acestei distincţii pentru Sighişoara reprezintă o "recunoaştere a eforturilor pentru promovarea unităţii europene", precizează un comunicat transmis vineri de Ministerul Afacerilor Externe.

Ceremonia de decernare a Premiului oraşului Sighişoara va avea loc în timpul Festivalului medieval ce va fi organizat în perioada 20-29 iulie a.c.

Potrivit MAE, un alt oraş din ţara noastră, Mioveni, se află printre câştigătorii de anul acesta ai Diplomei de onoare - o altă distincţie acordată de Comisia Afaceri Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă a APCE - , alături de oraşe din alte şase state europene (Franţa, Germania, Italia, Polonia, Portugalia şi Turcia).

Premiul Europa recompensează eforturile pentru promovarea unităţii europene ale municipalităţilor din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei (CoE). Premiul a fost instituit în 1955, prin decizia Comitetului Miniştrilor, organul decizional al CoE. Membrii APCE aleg anual oraşele care primesc această distincţie şi cele care sunt eligibile pentru Placa de onoare, Steagurile de onoare şi Diplomele europene.

Anul trecut, Sighişoara s-a clasat pe locul doi în competiţia pentru Premiul Europei, fiind de asemenea singurul oraş din România selectat în concurs. Atunci Sighişoara a pierdut în faţa oraşelor Landerneau din Franţa şi Hunfeld din Germania.

Oraşul Sighişoara a mai fost premiat de APCE în 1995 cu "Diploma de Onoare", în 1998 cu "Drapelul de onoare" şi în 2003 cu "Placheta de Onoare".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus