Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Noua roboti se iau la intrecere la Sibiu!

Facultatea de Inginerie din cadrul Universității “ Lucian Blaga” din Sibiu va constitui locul de desfășurare a Concursului Național de Roboți RobotX 2012. Evenimentul va avea loc vineri, 4 mai, în Holul Central al Facultății de Inginerie și constituie etapa națională de calificare la competiția europeană Eurobot.

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu este pentru a doua oară gazdă a acestui concurs și un adversar redutabil, echipele ULBS obținând primul loc pe podium în ultimele cinci ediții ale competiției.

Anul acesta sunt înscrise în concurs nouă echipe: două de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu; două de la Universitatea Transilvania din Brașov; câte o echipă de la Universitatea Politehnică București, Universitatea Tehnică din Cluj și Universitatea din Oradea, precum și o echipă de la Universitatea din Budapesta și o echipă de liceeni de la Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu.

”Tema acestei ediții a Concursului RobotX este Treasure Island, astfel încât roboții înscriși în competiție vor trebui să adune cât mai multe comori de pe masa de joc pentru a se califica în faza europeană. Primele trei echipe vor fi declarate câștigătoare și vor reprezenta România la finala Eurobot, în Franța, la Ferté-Bernard”, anunță organizatorii.

Concursul de vineri se va derula în două etape: în prima parte a zilei, de la ora 09:00, va avea loc omologarea roboților, iar începând cu ora 12:00 se va desfășura competiția propriu-zisă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus