Vineri,
21.01.2022
Innorat
Acum
-3°C

"Doua saptamani in Japonia eterna. Fotografii de Louis Guermond"

Fotograful Louis Guermond aduce în faţa publicului sibian o poveste, în imagini, despre Japonia, care va fi prezentată în expoziţia temporară „Două săptămâni în Japonia eternă. Fotografii de Louis Guermond”.

Expoziţia îi introduce pe vizitatori în lumea mai puţin cunoscută a vieţii tradiţionale nipone prin intermediul unor imagini realizate în Japonia de Louis Guermond, în vara anului 2011. Originale şi inedite, cele peste 80 de fotografii de pe simezele expoziţiei, însoţite de texte explicative şi obiecte sugestive, prezintă aspecte etnografice, arhitecturale şi religioase, grupate în două secţiuni: Sărbătoarea O-Bon în satul Hanasaka şi prezentarea sanctuarului budist de la Kōyasan, fondat în urmă cu 12 secole, în inima arhipelagului nipon.

„Acţiunile se adresează publicului larg de toate vârstele, cu precădere elevilor şi studenţilor, care prin intermediul acestor imagini vor avea ocazia să cunoască tradiţii încă vii în Japonia rurală şi să poată înţelege dacă diferenţele între viaţa de aici şi cea de acolo sunt atât de mari pe cât s-ar putea crede. Expoziţia, care se desfăşoară între 11 mai - 3 iulie, se încadrează în obiectivul general al Muzeului „Franz Binder” de a face mai bine cunoscute aspecte privind culturile popoarelor lumii şi se înscrie în orientarea instituţiei de colaborare cu specialişti, colecţionari sau călători care au intrat în contact direct cu viaţa oamenilor pe alte continente”, spune Maria Bozan, curatorul expoziţiei.

La vernisaj, actriţa Lerida Buchholtzer va susţine un mini-recital de poezie japoneză (haiku).

Vernisajul va avea loc vineri, 11 mai, de la ora 13:00, la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus