Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

“Cranach, Titien, Van Eyck, Bruegel. Les Trésors de la collection Brukenthal" vernisata la Luxembourg

Expoziţia “Cranach, Titien, Van Eyck, Bruegel. Les Trésors de la collection Brukenthal” a fost vernisată la Villa Vauban - Musée d'Art de la Ville de Luxembourg în prezenţa a peste 600 de persoane.

„Expoziţia este finanţată de oraşul Luxembourg, capitala Marelui Ducat de Luxembourg şi este o expoziţie de anvergură internaţională, fiind considerată cel mai important eveniment expoziţional al anului 2012 din Luxembourg, preconizând să aducă vizitatori din toată lumea, în primul rând din Belgia, Franţa, Germania, Elveţia, Italia. O primă dovadă privind reuşita acestui demers o constituie numărul de 600 de persoane prezente la vernisaj”, spun organizatorii.

Cele 95 de lucrări solicitate Muzeului Naţional Brukenthal provin din diferite secţii ale muzeului (Galeria de Artă Europeană – 41 picturi, Bibliotecă – 8 cărţi, Cabinetul de Stampe – 10 gravuri, 1 litografie, Muzeul de Istorie / Casa Altemberger – 1 piesă mobilier, 11 medalii, 1 ceas, 10 geme şi Muzeul de Istorie Naturală – 10 minerale) şi au fost selecţionate pentru conturarea portretului de colecţionar al Baronului Samuel von Brukenthal şi relevarea importanţei colecţiilor sale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

sibian

Acum 11 ani

nu se poate asa ceva.Sibiul a ramas fara 95 de picturi.Turistii nostri ce sa vina sa vada fotocopi?Nu sunt de acord ar trebui sa faca schimb de picturi nu asa numai noi sa trimitem si luxembourg nu nerusinatii. Am fost la brukethal si niste englezi au plecat nemultumiti si nervosi ca ei nu au venit sa vada fotocopii abea au inteles pana la urma ca 95 de piese sunt la luxembourg si noi nu avem falsuri.
Raspunde

Andrei

Acum 11 ani

Nu-s 95 de picturi, ca 41. Si promovarea adusa Sibiului - si implicit numarul de vizitatori ai Sibiului la anu\' - este probabil mai importanta decat promovarea in randul celor care deja au ajuns aici. Sunt convins ca vizitatorii straini pot intelege si accepta ca unele lucrari sunt in expozitii in strainatate. Pesemne asta se intampla in toate muzeele mari!
Raspunde

mihai

Acum 11 ani

Aveti grije stimati domni ca ati gresit fotografia, aceea era de la expozitia Gates of the Orient
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus