Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
10°C

Sibiul gazduieste o expozitie dedicata scriitoarei Hannah Arendt

09 Mai 2012 14:07

Centrul Cultural German Sibiu prezintă în colaborare cu Literaturhaus Berlin şi Goethe-Institut Bucureşti expoziţia temporară „Hannah Arendt. Încrederea în om”, în care vor fi expuse pasaje din viaţa şi opera scriitoarei Hannah Arendt. Expoziţia documentează cele mai importante evenimente din viaţa unuia dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai gândirii socio-politice contemporane. Hannah Arendt (1906-1975) a fost o jurnalistă germană de origine evreiască, cunoscută pe plan mondial pentru filozofia sa cu privire la libertatea politică.

„Expoziţia este alcătuită din fotografii şi extrase din cele mai renumite cărţi ale autoarei, şi ne oferă informaţii despre relaţia sa cu Martin Heidegger şi cu alte personalităţi de seamă din domeniul filozofiei şi al literaturii cum ar fi Karl Jaspers, Hermann Broch, Randall Jarrell şi Uwe Johnson. Din cadrul expoziţiei fac parte şi interviul scriitoarei cu Günter Gaus „Was bleibt? Es bleibt die Muttersprache” (ZDF, 1964) cu subtitrare în limba română, precum şi documentarul „Ein Spezialist“, un film cu subtitrare în limba engleză despre procesul lui Adolf Eichmann”, spun organizatorii.

Vernisajul va avea loc vineri, 11 mai, de la ora 19:00 în foaierul Băncii Naţionale a României (Str. Mitropoliei 16).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus