Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

SAIAPM a sarbatorit cu muzica si dans implinirea a doua decenii de la infiintare

Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului (ȘAIAPM) a sărbătorit joi, aniversarea a 20 de ani de la înființarea.

Profesori și foști profesori, studenți și absolvenți, s-au reunit la Cercul Militar pentru o seară în care au ales să sărbătorească ”20 de ani de Învățământ Superior Agricol” prin muzică și dans.

Seara a fost deschisă prin acordarea unor diplome de onoare foștilor absolvenți ai facultății.

”Mă bucur că suntem împreună profesori, studenți și absolvenți ai ȘAIAMP. Putem spune că suntem o specializare tânără, dar iată că anii au trecut și astăzi am ajuns să serbăm două decenii de la înființare. Iar cu această ocazie, am ales nu doar să ne bucurăm de moment prin cântece și dansuri populare românești, ci și să-i premiem pe câțiva dintre foștii absolvenți cu care ne mândrim”, a declarat Camelia Sand, director Departament Științe Agricole și Inginerie Alimentară.

Pe scenă au urcat formația de dansuri populare ”Călușarii” din Rășinari, formațiile de dansuri populare și săsești ale facultății, grupul ”Cetină de brad” din Ucea, grupul vocal de la Vaideeni și interpreții și studenții Irina Nemeș, Mariana Jianu, Cosmin Ghițescu, Lucreția Goagea și Robert Târnăveanu.

”Avem parte de studenți entuziaști, care au muncit mult pentru această seară și au făcut-o pentru că iubesc folclorul și tradițiile. Lor le muțumim pentru toate momentele speciale pregătite pentru aniversarea facultății nostre”, a spus prof. univ.dr. ing. Mirela Stanciu.

Unul dintre cele mai importante momente ale serii a fost parada costumelor populare, în cadrul căreia au fost prezentate 21 de costume populare vechi de peste 50 de ani.

”Eu dețin o colecție de peste 80 de costume, din mai multe zone, zona Sibiului, Oltului , Făgărașului și Alba Iulia. Și am vrut să le aduc în fața publicului, în această zi specială, pentru că toată lumea merită să vadă cât de frumoasă este zestrea noastră românească”, a spus Gabriel Ghițescu, absolvent al Facultății de Științe Agricole.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus