Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
3°C

A doua editie a "Transylvania Horse Show" se desfasoara in acest week-end

Peste 80 de concurenți sosesc săptămâna aceasta în Sibiu pentru a participa între 18 - 20 mai la cea de-a doua ediție a competiției internaționale ecvestre, „Transylvania Horse Show”.

„Transylvania Horse Show” este primul concurs hipic internațional desfășurat anul acesta în Romania. Pasionații de echitație își vor da întâlnire în satul Prod, comuna Hoghilag (judetul Sibiu), situată la doar 16 km de orașul Sighișoara. Organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federației Ecvestre Române și Federației Ecvestre Internaționale, evenimentul găzduiește două  tipuri de competiții, dar și o serie de demonstrații.

La startul competiției vor fi inscriși  peste 55 de cai, cu călăreți din Olanda, Suedia, Irlanda, Germania, Belgia, Marea Britanie, Rusia, Canada, Spania, Luxemburg, Franța, Turcia, Norvegia, Bulgaria și România. Aceștia vor concura la cele două probe - „Concursul Internațional Complet (CIC1*)”, adresat călăreților profesioniști și „Concursul Internațional Universitar”, dedicat studenților.

Concurs Internațional Complet (CIC 1*)

 La această disciplină de Probă Completă, concurenții  vor avea de înfruntat trei probe: dresaj, obstacole și cross-country. Concursul este organizat în colaborare cu Federația Ecvestră Română (FER) și Federația Ecvestră Internaționala (FEI). Premiile de la aceasta categorie însumează 4000 de Euro.

Concurs Internațional Universitar

„Cupa Națiunilor pentru studenți” sau „Student Riders Nation Cup (SRNC), este organizată în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC) - cea mai mare asociație de acest gen din lume. Această disciplină cuprinde două probe: dresaj și sărituri obstacole.

Sâmbătă, 19 mai, publicul prezent la competiție se poate delecta cu o multitudine de demonstrații. De asemenea, la concurs va fi prezent și actorul Denis Ștefan, dar și delegatul Federației Ecvestre Internaționale, Peter Fell.  „Pregătirile pentru concurs se află pe ultima sută de metri. Grajdurile mobile pentru cai au fost montate conform standardelor internaționale. Primii concurenți sosesc chiar în această dimineata, iar traseele probelor de concurs sunt verificate minuțios de către delegatul tehnic al Federației Ecvestre Internaționale,Peter Fell, din Irlanda. Prezența acestuia în România este garanția faptului că evenimentul din Prod se va desfașura conform standardelor impuse de Federația Ecvestră Internaționala. Juriul va fi format din doi membri ai Federației Ecvestre Române (FER) și va fi prezidat de arbitrul international Yuri Dinev Valev din Bulgaria. Evenimentul va fi comentat live de Ed Holloway, comentator sportiv profesionist din Marea Britanie, specializat pe disciplina Proba completa. În afara competiției, spectatorii vor putea participa vineri la un workshop de dresaj natural susținut de actorul Denis Ștefan, sub programul <>. De asemenea, sambata cei prezenți vor putea urmări un spectacol ecvestru alcătuit din demonstrații de tir cu arcul călare, demonstrații de dresaj natural și dresură în libertate, făcute de reprezentantul școlii Kassai în Romania, actorul Denis Stefan, dar și alte momente surpriză susținute de cascadori români. Show-ul este programat pentru ziua de sâmbătă, începând cu ora 12:30”, anunță organizatorii competiției.

Concursul se va întinde pe durata a trei zile. Ziua de concurs va începe la ora 9:00 și se va închide în jurul orei 17:30.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

igor&iordana melute

Acum 10 ani

cel mai fain va fi alcatuirea unui grup sexual gigantic cu care se va omologa un nou record mondial. speram din tot sufletul ca sexul pe echipe si sexul artistic sa devina sporturi olimpice.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus