Joi,
02.02.2023
Parțial Noros
Acum
3°C

Consiliul Superior al Magistraturii l-a exclus pe Apostu din magistratura

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat astăzi eliberarea din funcţia de magistrat a lui Apostu Florin Nicuşor, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unor infracţiuni.

”În şedinţa din data de 17 mai 2012, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţia de magistrat a domnului Apostu Florin Nicuşor, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în conformitate cu dispoziţiile art. 65 alin. 1, lit. f şi alin. 2 din Legea nr. 303/2004, republicată, şi art. 35 lit. a din Legea nr. 317/2004, republicată, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unor infracţiuni”, a transmis Consiliul Superior al Magistraturii.

În baza sentinţei penale nr. 27/P a Curţii de Apel Constanţa, definitivă, şi a deciziei penale nr. 1300/2012, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Apostu Florin Nicuşor a fost condamnat la pedeapsa de 5 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a, teza II, a, b şi c Cod penal pentru infracţiunile de luare de mită, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declaraţii, trafic de influenţă, sustragere sau distrugere de înscrisuri şi favorizarea infractorului.

În același dosar a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu executare și omul de afaceri sibian Ilie Carabulea. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

tic tac

Acum 10 ani

deleanu beware! we are coming for you
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus