Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Mahmoud Ahmadinejad vrea sa mearga la Jocurile Olimpice de la Londra

 

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat joi că ar dori să meargă la Jocurile Olimpice de la Londra, care vor începe în iulie, dar a adăugat că britanicii sunt reticenţi, a anunţat agenţia oficială Irna, citată de Mediafax. "Mi-ar plăcea să mă aflu alături de atleţii iranieni la Jocurile Olimpice (JO) de la Londra, pentru a-i încuraja, dar ei (britanicii) au probleme cu prezenţa mea", a declarat preşedintele iranian, fără să ofere alte explicaţii. "Inamicii nu vor ca atleţii noştri să câştige medalii, însă tinerii noştri trebuie să fie prezenţi la Jocurile Olimpice şi, după exemplul lui Arash, să ofere noi motive de mândrie Iranului islamic", a continuat el.
Arash este un erou mitic din Persia antică. El a primit sarcina să tragă o săgeată cu arcul său, cu scopul de a stabili frontiera ţării. Relaţiile dintre Teheran şi Londra au atins cel mai scăzut nivel al lor. Marea Britanie şi-a închis ambasada de la Teheran, după ce a fost atacată şi devastată, în noiembrie 2011, de studenţi islamişti.
Londra a fost una dintre primele ţări europene care au adoptat sancţiuni împotriva Băncii centrale iraniene, pentru a exercita presiuni asupra Iranului, din cauza programului său nuclear controversat. De asemenea, în februarie 2011, Iranul a protestat pe lângă Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) faţă de logoul oficial al JO de la Londra din 2012, considerându-l "rasist", un demers pe care Comitetul de organizare a jocurilor la Londra în 2012 l-a calificat drept "surprinzător".
Potrivit Teheranului, logoul poate fi citit "Zion" (Sion, în engleză). Organizatorii s-au apărat, afirmând că acesta este "modern, îndrăzneţ şi suplu" şi că le place inclusiv tinerilor. Ahmadinejad a declarat în mai multe rânduri, în ultimii ani, că Israelul va dispărea şi a pus la îndoială existenţa sau amploarea Holocaustului.
Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus