Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

41 de sibieni au ajuns in weekend la Urgente, dupa ce au fost muscati de capuse

Şi în acest weekend, la Urgenţe au ajuns peste 40 de victime ale muşcăturilor de căpuşă, de la tineri de 25 de ani, până la persoane de 87 de ani.

„În ultimele trei zile, 41 de pacienţi au fost muşcaţi de căpuşe în zona braţelor, a membrelor inferioare, a abdomenului, a toracelui, a gambelor şi a coapselor. Pacienţii au primit tratament şi au plecat cu recomandări”, a declarat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalui Clinic Judeţean Sibiu.

Pacienţii care s-au prezentat la spital erau din Sibiu, Ocna Sibiului, Răşinari, Tălmaciu, Roşia, Cisnădie, Ludoş, Mediaş, Sadu, Cârţişoara şi trei pacienţi din judeţele Vâlcea, Braşov şi Mureş.

Potrivit DSP Sibiu, numărul sibienilor muşcaţi de căpuşe anul acesta este de 521.

Cele mai multe persoane care au ajuns la sunt din municipiul Sibiu, din zonele parcul Sub Arini, pădurea Dumbrava, grădina zoologică, Muzeul Satului, cartierul Hipodrom, parcul din zona Vasile Aron, cartierul Terezian, strada Octavian Goga, strada Zaharia Boiu și zona cimitirului municipal.

Localităţile din judeţul Sibiu, în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri de muşcături de căpuşe sunt localitățile Apoldu de Sus, Aciliu, Cisnădioara, Cârța, Dumbrăveni, Mohu, Rășinari, Șeica Mare, Sadu, Sibiel, Șura Mică, Tălmaciu și Veștem.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus