Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Proba speciala de 205 km la Raliul Sibiului

 

Raliul Sibiului 2012, etapă în Intercontinental Rally Challenge, se va desfășura anul acesta în perioada 19 – 21 iulie pe specialele de macadam și asfalt din jurul orașului Sibiu. A treia etapă pe macadam din IRC contează și ca etapa a 5-a din Campionatul Național de Raliuri Dunlop și este și etapă eveniment în FIA European Rally Cup. „Anul acesta este unul extrem de important pentru Raliul Sibiului. Munca noastră din ultimii ani a fost răsplătită cu includerea în calendarul IRC. Raliul Sibiului este al doilea eveniment sportiv din România ca importanță la nivel internațional, după finala UEFA League, și suntem pregătiți să facem față la cel mai înalt nivel”, a spus Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

Cartierul general al raliului și parcul de service vor fi amplasate în Piața Mare a orașului Sibiu. Tot aici, joi 19 iulie, se va da startul festiv pentru echipajele înscrise în această competiție. În prima zi a raliului, vineri 20 iulie, piloții vor avea de parcurs aproape 100 kilometri de probă specială. Startul se va da la ora 14:00, iar în program sunt incluse câte două treceri pe specialele Dobârca și Crinți. Urmează apoi super speciala pe pista de rally cross, după care cele doua probe de noapte: Păltiniș pe asfalt și Șanta pe macadam.

Sâmbătă, 21 iulie, este ziua cea mai lungă cu 106,5 kilometri de speciale pe probele clasice din Raliul Sibiului. Startul se va da la ora 10:00 din Piața Mare a orașului după care urmează două bucle formate din probele Gâtu Berbecului și Santa MAX, o specială mixtă cu o porțiune de aproximativ 4 kilometri de asfalt. 

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

gicu

Acum 9 ani

un eveniment cu greutate! o mare mare reclama facuta orasului si Romaniei, sa vezi live pe eurosport imagini din P-ta Mare si din imprejurimile Sibiului. Sper sa iasa bine. Sa vezi aici ca spectator oameni care vor forta limitele, nefiind afectati de bugete, etc
Raspunde

WTF?

Acum 9 ani

Probă specială de 205 km la Raliul Sibiului?! O sa intram in istoria automobilismului, da\' ce zic eu, in Guiness Book, cu o PROBA SPECIALA DE 205 KM!!! Ma-ntreb daca briliantul semnatar al articolului stie ce-i aia PROBA SPECIALA intr-un raliu. De fapt, nu ma mir ca a mai aparut o perla de-a magistralilor de la fituica asta, e-n trendul specific lor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus