Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
2°C

Expozitia lui Hashimoto Yoshinori poate fi vazuta la Sibiu

Fotograful japonez Hashimoto Yoshinori şi-a vernisat, ieri, la Sibiu, expoziţia “O altă Japonie: Japonia de Nord”.

Expoziţia, organizată de Asociaţia Culturală Româno – Japoneză şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, spune povestea, în imagini, a unei mici regiuni din Japonia, în care fotograful a realizat fotografii în 1970 şi 40 de ani mai târziu, în 2010.

„Aceste fotografii sunt împărţite în patru mici poveşti. Acum patruzeci de ani am fost într-o mică regiune din Japonia de Nord şi am fotografiat vânătorii de urşi. Apoi, acum doi ani m-am întors acolo şi am fotografiat acei oameni, care locuiesc la munte, de la vânători, până la pescari şi agricultori”, a spus Hashimoto Yoshinori.

Hashimoto Yoshinori a lucrat pentru publicaţiile „Asahi Graph”, „Asahi Journal”, „Kobunsha”, „Asociaţia rurală pentru cultură”, iat în 1977 a acceptat cererea Ambasadei României în Japonia de a fotografia vizita comemorativă a Anei Aslan. În 1995 se implică în Asociaţia România – Japonia, iar în 2003 pune bazele Asociaţiei Culturale Româno-Japoneze, care are ca scop promovarea schimburilor interculturale româno- japoneze.

Expoziţia se poate vizita în Curtea interioară a Primăriei Sibiu, în perioada 28 mai – 11 iunie 2012

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus