Miercuri,
12.05.2021
Cer Senin
Acum
23°C

Liceenii sibieni asteptati sa se inscrie la Bacalaureat

De ieri, liceenii care vor să-şi susţină Bacalaureatul, au început înscreierile la examen, iar în judeţul Sibiu Inspectoratul Şcolar aşteaptă peste 3.270 de elevi la înscrieri.

„Noi estimăm un număr de 3.276 de elevi care se vor înscrie pentru a susţine Bacalaureatul. Spun estimăm, pentru că nu ştim câţi dintre elevii de clasa a XII-a vor rămâne corigenţi şi prin urmare nu vor putea susţine examenul, şi de asemenea, nu ştim câte persoane, care nu au luat exemenul anul trecut sau în anii anteriori, se vor înscrie anul acesta”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Constantin Gorun.

Bacalaureatul va fi susţinut în centrele de examen şi centrele de evaluare de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu, Colegiul Național ”Octavian Goga” din Sibiu, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu din Sibiu, cu subcomisie la Grupul Școlar de Industrie Ușoară din Cisnădie, Colegiul Tehnic Alimentar ”Terezianum” din Sibiu, Colegiul Tehnic Independența din Sibiu, cu subcomisie la Liceul Teoretic ”Gheorghe Lazăr” din Avrig, Colegiul Energetic din Sibiu, Școala Națională de Gaz din Mediaș, cu subcomisie la Colegiul Tehnic ”A.T. Laurian Agnita și Colegiul Tehnic ”Mediensis” din Mediaș.

„Miercuri, după ce se va termina perioada de înscriere, vom avea o situaţie a celor care vor susţine bacalaureatul. Anul acesta, în judeţul Sibiu, avem opt centre de examen, în Sibiu şi în Mediaş şi trei centre de evaluare în Sibiu. În această formulă noi sperăm ca probele să se desfăşoare fără probleme”, a mai adăugat Constantin Gorun.

Prima probă – proba A, va avea loc în perioada 11 - 13 iunie, iar elevilor le vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română.

Proba B, se va desfăşura în perioada 13-15 iunie şi va consta în evaluare competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba materna.

A treia probă sau proba D, privind evaluarea competenţelor digitale, va avea loc în intervalul 18-22 iunie. Ultima probă orală, proba C de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, se va desfăşura în perioada 25-27 iunie.

Probele scrise încep în 2 iulie, când liceenii vor susţine proba scrisă la limba şi literatura română, iar în 3 iulie, proba scrisă la limba şi literatura maternă.

În 4 iulie se va susţine proba scrisă obligatorie corespunzătoare profilului, iar în 6 iulie, va avea loc ultima probă scrisă, cea la alegerea profilului şi specializării.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus