De ieri, liceenii care vor să-şi susţină Bacalaureatul, au început înscreierile la examen, iar în judeţul Sibiu Inspectoratul Şcolar aşteaptă peste 3.270 de elevi la înscrieri.
„Noi estimăm un număr de 3.276 de elevi care se vor înscrie pentru a susţine Bacalaureatul. Spun estimăm, pentru că nu ştim câţi dintre elevii de clasa a XII-a vor rămâne corigenţi şi prin urmare nu vor putea susţine examenul, şi de asemenea, nu ştim câte persoane, care nu au luat exemenul anul trecut sau în anii anteriori, se vor înscrie anul acesta”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Constantin Gorun.
Bacalaureatul va fi susţinut în centrele de examen şi centrele de evaluare de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu, Colegiul Național ”Octavian Goga” din Sibiu, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu din Sibiu, cu subcomisie la Grupul Școlar de Industrie Ușoară din Cisnădie, Colegiul Tehnic Alimentar ”Terezianum” din Sibiu, Colegiul Tehnic Independența din Sibiu, cu subcomisie la Liceul Teoretic ”Gheorghe Lazăr” din Avrig, Colegiul Energetic din Sibiu, Școala Națională de Gaz din Mediaș, cu subcomisie la Colegiul Tehnic ”A.T. Laurian Agnita și Colegiul Tehnic ”Mediensis” din Mediaș.
„Miercuri, după ce se va termina perioada de înscriere, vom avea o situaţie a celor care vor susţine bacalaureatul. Anul acesta, în judeţul Sibiu, avem opt centre de examen, în Sibiu şi în Mediaş şi trei centre de evaluare în Sibiu. În această formulă noi sperăm ca probele să se desfăşoare fără probleme”, a mai adăugat Constantin Gorun.
Prima probă – proba A, va avea loc în perioada 11 - 13 iunie, iar elevilor le vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română.
Proba B, se va desfăşura în perioada 13-15 iunie şi va consta în evaluare competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba materna.
A treia probă sau proba D, privind evaluarea competenţelor digitale, va avea loc în intervalul 18-22 iunie. Ultima probă orală, proba C de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, se va desfăşura în perioada 25-27 iunie.
Probele scrise încep în 2 iulie, când liceenii vor susţine proba scrisă la limba şi literatura română, iar în 3 iulie, proba scrisă la limba şi literatura maternă.
În 4 iulie se va susţine proba scrisă obligatorie corespunzătoare profilului, iar în 6 iulie, va avea loc ultima probă scrisă, cea la alegerea profilului şi specializării.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Colegiul Tehnic Independenţa , Octavian Goga , Liceul Teoretic , Grupul Şcolar , Colegiul Tehnic , Constantin Gorun , Colegiul Național Pedagogic , Școala Națională , Gheorghe Lazăr , Laurian Agnita , Onisifor Ghibu , Colegiul Energetic , Colegiul Tehnic Alimentar , Industrie Ușoară , Sibiu Inspectoratul Şcolar
Vizualizari: 355
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Semeon
Acum 3 ore
Nicolae Săliștean
Acum 4 ore
Un cititor
Acum 5 ore
Adina
Acum 12 ore
Vlad