Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cornel Stirbet, cuvant cu cuvant III

Bună ziua, bine ați venit!
În conferința de presă de astăzi, doresc să lămuresc două probleme pe care le-am abordat și în conferințele anterioare, care sunt importante, apreciez eu, pentru locuitorii județului Sibiu și care, trebuie lămurite în campania electorală.
Astfel, am transmis un mesaj referitor la faptul, că de opt ani, de la alegerile locale din 2004 și până în prezent, dl. Iohannis NU conduce, ci ÎNTRUCHIPEAZĂ în propria persoană: primarul Sibiului, președintele Consiliului Județean Sibiu, Consiliul Local Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, toate deciziile privitoare la locuitorii municipiului Sibiu și ai județului Sibiu luându-se numai ”cum vor mușchii lui”.
Întrucât această situație nu respecta regulile democrației europene și nici chiar pe cele ale democrației românești originale, revin și doresc să transmit, prin intermediul dumneavoastră, următorul mesaj către sibieni : ”Johannis nu conduce municipiul și județul Sibiu după model german, deciziile și acțiunile lui politice și administrative nu sunt fundamentate pe rigoarea germană recunoscută, pe spiritul de corectitudine și competență și nici pe regulile democrației europene, ale consultării și urmăririi interesului general. Johannis a instaurat la Sibiu o dictatură personală, bazată doar pe setea de putere și plăcerea dominației.”
Cea mai bună dovadă este faptul că toți oamenii valoroși și competenți din FDGR, care au făcut mult mai multe lucruri bune pentru Sibiu decât Iohannis, au fost înlăturați, personal de acesta, din viața publică activă a Sibiului și ținuți departe de procesul democratic al luării deciziilor. Mă refer aici la: dl. arh. Herman Fabini, dl. deputat Wolfgang Wisttock, dl. prof. Philippi, dl. prof. Klemens, dl. prof. Schmidt, ca și la fostul primar Thellmann și la conducerea FDGR Mediaș, precum și, mai nou, la primarul Krech din Cisnădie, la primarul Blech din Șeica Mică și, evident, urmează primarul Klingeis al Avrigului și Martin Bottesch, actualul președinte al Consiliului Județean Sibiu, ca să enumăr doar o parte dintre ei.
Din dorința de a parveni și de a-și extinde dominația asupra României, în anul 2009 s-a apropriat de Dan Voiculescu, personaj asemănător lui în ceea ce privește setea de putere și lipsa de scrupule.
Acum cei doi dulăi (Voiculescu-Johannis), alături de cățelușul Cindrea, care se gudură pe lângă ei, au constituit la Sibiu ceea ce am numit ”HIDOASA COALIȚIE” pentru a-și păstra dominația asupra sibienilor.
Acest lucru nu face bine democrației în general, nu face bine prezentului și viitorului sibienilor. De aceea, adresez un apel tuturor locuitorilor municipiului și județului Sibiu: să gândească bine ce își doresc pentru ei și pentru copiii lor, să judece, lipsiți de prejudecățile de sorginte socialistă, că cineva din afara noastră, alții decât noi înșine, așa cum suntem, cu bune și cu rele, ne vor da ceva sau vor face ceva mai bun pentru noi, decât putem face noi singuri.
Administrația și politica se fac pentru interese ale comunităților mai mari sau mai mici, dar într-o ierarhie obiectivă interesele Sibiului și ale sibienilor nu sunt pe primul loc între interesele lui Iohannis și Voiculescu.
Potera lui Iohannis
Doresc să fac și o precizare legată de faptul că actualul primar Iohannis a pus ”potera personală”, alias Poliția Locală să scoată din circulație autovehiculul destinat campaniei mele electorale, contar prevederilor legale și contrar oricăror reguli de ”fair-play” care trebuie aplicate într-o campanie electorală corectă. El profită de poziția sa dominantă și de faptul că în Sibiu ”legea este el”.
Îi cer public, dacă nu înțelege sau interpretează greșit prevederile legale referitoare la campanie, să mă înscrie, cu echipa mea și cu mijlocul de transport, ca participant la Festivalul Internațional de Teatru Sibiu, plătit regește din banii sibienilor, în bună parte pentru campania electorală a domniei sale. Campania sa se desfășoară pe panouri mari, picioroange, biciclete și dricuri purtătoare de figuri palide, ”ca să afle lumea că existăm”, așa cum declara Iohannis. Sigur, toate asezonate, seara, cu împușcături și cu focuri de artificii aprobate de primar.
Noi, eu, echipa de tineri și mijlocul de transport, reprezentăm ”tribul România mea”, alt trib decât cel cucerit de el și de Voiculescu și cântăm ”România-i țara mea și oriunde aș merge cânt și mă mândresc cu ea”.
Sunt convins că dl. Iohannis nu are nimic împotriva melodiei populare extrem de îndrăgita în acest trib și cu atât mai puțin împotriva textului, care ne aparține nouă fiindcă ne-a fost transmis din moși-strămoși.
De aceea îi mulțumesc anticipat pentru înțelegere și-l rog să-și tempereze prea zeloșii soldați.
Cornel Știrbeț - Declaraţie politică susţinută la conferința de presă din 31.05.2012

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

13 comentarii

alupigus

Acum 11 ani

era cat pe aici sa ma apuc sa citesc ce mai zice agramatul si gangavul retardat... dar m-am oprit .... n-are rost sa-mi pierd timpul.. Cred ca si redactia ar face bine sa nu mai arunce spatiul ei pretios , publicand toate tampeniile lu` stirbet asta ;)
Raspunde

matei

Acum 11 ani

E favorit la presedentia CJ ! :))
Raspunde

DOIU-N CARTI

Acum 11 ani

DULAULE S-AU CATELULE MAI BINE ASCULTAI SI EXECUTAI CAMPANIE ELECTORALA CU CARUL TRAS DE BOI ,POLITIA NU AVEA NICI O TREABA CU TINE FINDCA NU ERA DEOSEBIREA INTRE CEI CE TRAGEAU ATELAJUL SI CONDUCATORUL LUI. CAT DE INSCRIS LA FITS CU ECHIPA TA DE CLOVNII PD NU ESTE TIRZIU CIRC PE STRAZILE SIBIULUI AI MAI FACUT ASA CA POTI CONTINUA PTR CA ORICUM SINTETI DE RASUL CURCILOR
Raspunde

Nicu

Acum 11 ani

Stie cineva ceva concret facut de acest stirbet? Eu, oricat ma chinui sa-mi aduc aminte, nu stiu (desi il cunosc de pe ... vremuri)
Raspunde

sb

Acum 11 ani

favorit pe naiba!vezi la sondaje pe tribuna.
Raspunde

pcr

Acum 11 ani

imi place campania lui stirbet. mai ales la saliste unde a impartit gogosi in caminul cultural sa manance tot omul si \"ai nostrii\" din mag. problema e ca majoritatea romanilor s-au prins de gogosile pdl si le deau cu flit la vot. asa ca Stirbet CASTIGA :) ciu ciu
Raspunde

un sibian

Acum 11 ani

Conform declaratiei de avere pe anul 2009, Cornel Stirbet detine in Padurea Dumbrava un teren de peste 1300 metri patrati, pe care l-a achizitionat in anul 2002, si pentru care a platit \"cam 10 euro pe metru patrat, daca imi aduc bine aminte”, dupa cum declara deputatul presei locale sibiene anul trecut. Cornel Stirbet, impreuna cu sotia Valeria au obtinut autorizatia de constructie a unei case de vacanta formata din Parter+Etaj +Mansarda, in 27 august 2009, iar in 30 mai 2010 au inceput lucrarile. Data de finalizare a constructiei este de 3 ani. Tot conform declaratiilor de avere publicate pe site-ul Senatului Romaniei, Stirbet mai detine un teren de 1000 metri patrati in zona Stefan cel Mare, achizitionat in 2001, un apartament de 108 mp, pe strada Vrancei, cumparat in 1997, si in care locuieste in prezent. De asemenea, mai detine doua autoturisme, un Mercedes, din 1999 si un VW Golf din 2008, care este trecut pe numele fiicei, Ruxandra. In 2008, Cornel Stirbet detinea si un card cu 11000 lei, deschis in anul 2003, la Banc Post si avea de recuperat 50.000 euro de la o persoana fizica. Om cinstit care a realizat ceva in viata lui.
Raspunde

pcr

Acum 11 ani

cinste lui dar bicicleta bate autobuzul
Raspunde

@7

Acum 11 ani

Bine ca nu dai declaratia lu asta din 1960... Interesanta ar fi ultima ! Si inca ceva : terenul in Dumbrava, unde isi face palat ilegal, costa in 2007-2008 intre 500 si 1000 euro pe metru ... asa ca ce ne spune deputatul este vrajeala !
Raspunde

un sibian

Acum 11 ani

un mare imbecil...
Raspunde

votant

Acum 11 ani

Eu nu mai votez pdl-ul si candidatii lui, orice ar spune si oricine ar fii, ca NE-AU MINTIT SI AU FURAT PREA MULT! Eu votez la primarie pe Johannis, iar la consiliul local , la consiliul judetean -candidatii USL,si la presedinte consiliul judetean, pe Cindrea- ca eu consider ca trebuie sustinere financiara pentru Sibiu si judetul Sibiu de la guvernul USL. Asta e optiunea mea, asa cred ca e benefic pentru sibieni. Am spus asta si cand am fost intrebat telefonic de cei care au facut sondajul in 31 mai. Care e optiunea voastra ? Dumnezeu sa ajute sa fie bine pentru sibieni!
Raspunde

libero

Acum 11 ani

votaţi oameni buni cu cine vreţi dar lăsaţi ipocriziile şi cretinismele la o parte...usl-acii cu usl-acii, pdl-iştii cu pdl-iştii....fiecare cu proiectele lui..îndoctrinări dinăstea cu...nu-l votez pe ăsta că-şi face casă, îl votez pe celălalt că stă la bloc nu-şi au rostul şi nu fac decât să-i dovedească incultura celui care îl postează ! S-auzim de bine!
Raspunde

Doamne, fereste!

Acum 11 ani

Omul asta este bolnav,nu are ce sa mai minta,acum ii da cu Voiculescu.Sa-l calce,dar sa-mi spuna el si hotii de pdlaci nu le este rusine cat rau ne-au facut in ultimi ani?Abia astept sa-i vad dusi,sa nu mai aud de ei si de gloabele portocalii,imi este scarba cand ma gandesc pe mana cui am fost 4 ani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus