Miercuri,
22.09.2021
Partial Noros
Acum
7°C

Peste 3.300 de elevi sibieni s-au inscris la Bac

3.307 elevi s-au înscris la Bacalaureat pentru sesiunea iunie-iulie, la nivelul judeţului Sibiu, dintre care peste 2.600 sunt absolvenţi ai clasei a XII-a, iar restul sunt elevi care nu au trecut examenul în anii anteriori.

„Dintre cei peste 3.000 de elevi înscrişi, avem 2.606 din seria curentă, adică cei care au absovit anul acesta clasa a XII-a şi 701 elevi din seriile anterioare. Noi, la începutul perioadei de înscriere, am estimat un număr de aproximativ 3.270 de elevi, dar diferenţa înregistrată se datorează elevilor care au rămas corigenţi şi prin urmare nu se pot înscrie pentru susţinerea Bacalaureatului” a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Constantin Gorun.

Bacalaureatul va fi susţinut în centrele de examen şi centrele de evaluare de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu, Colegiul Național ”Octavian Goga” din Sibiu, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu din Sibiu, cu subcomisie la Grupul Școlar de Industrie Ușoară din Cisnădie, Colegiul Tehnic Alimentar ”Terezianum” din Sibiu, Colegiul Tehnic Independența din Sibiu, cu subcomisie la Liceul Teoretic ”Gheorghe Lazăr” din Avrig, Colegiul Energetic din Sibiu, Școala Națională de Gaz din Mediaș, cu subcomisie la Colegiul Tehnic ”A.T. Laurian Agnita și Colegiul Tehnic ”Mediensis” din Mediaș.

„Avem opt centre de examen, în Sibiu şi în Mediaş şi trei centre de evaluare în Sibiu, toate doatate cu camere de supraveghere, de aceea sperăm să nu fie probleme, iar exemenul să se desfăşoare fără surprize neplăcute din partea elevilor”, a mai adăugat Constantin Gorun.

Prima probă – proba A, va avea loc în perioada 11 - 13 iunie, iar elevilor le vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română.

Proba B, se va desfăşura în perioada 13-15 iunie şi va consta în evaluare competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba materna.

A treia probă sau proba D, privind evaluarea competenţelor digitale, va avea loc în intervalul 18-22 iunie. Ultima probă orală, proba C de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, se va desfăşura în perioada 25-27 iunie.

Probele scrise încep în 2 iulie, când liceenii vor susţine proba scrisă la limba şi literatura română, iar în 3 iulie, proba scrisă la limba şi literatura maternă.

n 4 iulie se va susţine proba scrisă obligatorie corespunzătoare profilului, iar în 6 iulie, va avea loc ultima probă scrisă, cea la alegerea profilului şi specializării.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus