Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Cea mai performanta masina a pompierilor, neplatita de asigurator. De doi ani

La mai bine de doi ani de la reparația efectuată în urma unui accident rutier și la aproape patru luni de la pierderea procesului în instanță, asiguratorii de la Omniasig tot nu au plătit cei 140.000 de lei pentru a reda Sibiului cea mai performantă autospecială a ISU Sibiu. În cele din urmă, conducerea service-ului unde a fost efectuată reparația, a hotărât să nu mai țină autospeciala în curtea proprie.

 
În februarie 2010, o autospecială marca Iveco din dotarea Inspectoratului pentru situații de urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” din Sibiu a fost implicată într-un accident rutier, produs din vina unui șofer care nu a acordat prioritate. Șoferul vinovat avea asigurarea obligatorie încheiată cu cei de la Omniasig, societatea care ar fi trebuit să plătească, astfel, pagubele produse în urma incidentului care, din fericire, nu a dus la accidentarea gravă a vreunei persoane.
”Cam în 6 – 8 săptămâni, noi am terminat reparațiile autospecialei. Am investit destul de mult în această reparație, piesele și manopera ajungând la un cost total de aproximativ 140.000 de lei”, amintește Johann Scherer, directorul general al MHS Sibiu Truck & Bus, unde autospeciala celor de al ISU a fost reparată.
De atunci, timpul a tot trecut fără ca cei de la Omniasig să plătească măcar un leu.
 
Cu autospeciala în curtea service-ului
 
”Este cea mai performantă mașină din dotarea ISU Sibiu. Are un rezervor de 5.000 de litri de apă și spumă, este 4x4, este dotată și pentru intervenții în caz de accidente”, spune lt. col. Cosmin Balcu, inspectorul șef al ISU Sibiu. Neplătită, mașina reparată nu a putut fi ridicată de la service. Discuțiile oficiale între sibienii de la ISU și conducerea Omniasig nu au dus la niciun rezultat, astfel că, în cele din urmă, s-a ajuns la un proces. ”În momentul în care suntem solicitați la mai multe intervenții într-un interval scurt de timp în mod cert se simte lipsa acestei mașini”, povestea, la începutul procesului, lt. col. Balcu.
Motivul pentru care cei de la Omniasig au refuzat plata reparațiilor mașinii, dar și a gardului dărâmat în urma accidentului din februarie, a fost că, pentru ei, nu era clar cine era vinovat de producerea accidentului rutier. ”Nu s-a putut determina, din punct de vedere legal, culpabilitatea în accidentul în discuţie”, declarau pentru Turnul Sfatului, cei de la Omniasig, invocând inclusiv rapoartele polițiștilor. Care polițiști susțin, totuși, că totul este clar. ”În urma evenimentului rutier menţionat s-a întocmit dosar penal cu nr. unic 854/P/2010, conducătorului autoturismului Renault Clio, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, spre competentă soluţionare”, arată reprezentanții Poliției sibiene.
 
Și cu procesul pierdut
 
După șapte luni, procesul deschis la Tribunalul Sibiu de ISU Sibiu a primit o sentință: judecătorii au admis acțiunea celor de la ISU Sibiu, obligându-i astfel pe cei de la Omniasig să achite reparațiile performantei autospeciale. Au trecut aproape patru luni de la pronunțarea sentinței, însă cei de la Omniasig tot nu au plătit cei aproximativ 140.000 de lei. Și nici nu au răspuns solicitării Turnul Sfatului, legată de momentul în care au de gând să plătească sau dacă au de gând să atace sentința de la Sibiu.
 
Noroc cu cei de la service
 
La mai bine de doi ani de la accident, conducerea MHS Sibiu Truck & Bus a decis să redea autospeciala celor de la ISU. ”Am vrut să ajutăm ISU și, de fapt, să ne ajutăm pe noi, să ajutăm sibienii. Nu aveam nimic de câștigat dacă autospeciala rămânea la noi în curte. Am mai avut astfel de situații cu diferiți asiguratori, dar niciodată la astfel de sume și pe perioade atât de lungi”, spune Johann Scherer, cel care a avut inițiativa repunerii în funcțiune a autospecialei, chiar dacă reparațiile nu au fost plătite.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

tzaparii

Acum 10 ani

felicitari serviceului. de ce nu se poate cere executarea silita a celor de la omniasig? oricum n-o sa-mi mai fac asigurare la ei
Raspunde

Reclama la omniasig

Acum 10 ani

Nu va mai faceti la ei asigurarii ,......fugiti!!!!
Raspunde

eu...

Acum 10 ani

eu lucrez doar cu Tiriac si Alianz....stiu ca e mai scump, insa, de cate ori am avut nevoie nu s-a pus problema platii....stiti cum e vorba \"dai un ban dar stai in fata\" sau \"suntem prea saraci sa ne incurcam cu lucruri ieftine\"
Raspunde

x

Acum 10 ani

trebuia asigurata la CARPATICA.... si o primeau mai repede inapoi ptr fier vechi
Raspunde

Vasile Glodan

Acum 10 ani

Tara lui Papura Voda. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor ce pazeste??!? Este totusi un bun util populatiei. Ce mai asteapta Omniasig-ul, banii jos si Doamne Ajuta!
Raspunde

tity

Acum 10 ani

OMNIASIG firma de *** si sunt si scumpi stiu numai sa ia banii oamenilor si in rest in doare in cur.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus