Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Gheorghe Funar: In Sibiu s-au aprobat camerele video in sectiile de votare

Se pare că anul acesta vom fi filmați și înregistrați la urne. Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, a declarat luni, la Oradea, că Biroul Electoral Central a adoptat, pe 2 iunie, o hotărâre prin care a lăsat la latitudinea birourilor electorale comunale, orăşeneşti, municipale, judeţene să amplaseze camere de luat vederi în secţiile de votare, acest lucru fiind deja adoptat la Sibiu şi în municipiul Cluj-Napoca şi, probabil, în cursul zilei, în tot judeţul Cluj.

'După părerea mea, cei de la BEC ar fi trebuit să ia o decizie corectă, aşa cum a solicitat PRM, respectiv în toate secţiile de votare din România să se amplaseze camere de luat vederi. Să se vadă cine şi câţi oameni au intrat în secţiile de votare, să nu fie orientate către cabinele de vot, dar să-i prezinte pe cetăţeni când se prezintă şi îşi iau buletinele de vot şi apoi când introduc buletinele în urnă', a declarat luni, la Oradea, secretarul general al PRM, Gheorghe Funar.

Potrivit senatorului Funar, în Cluj-Napoca s-a aprobat amplasarea camerelor de luat vederi şi Biroul municipal a stabilit pentru primarul interimar sarcina să rezolve problema sub aspect tehnic.

Firmele care se ocupă cu amplasarea acestor camere video în sălile unde se desfăşoară Bacalaureatul sau în alte locuri ar putea rezolva aceste amenajări în câteva ore, a precizat Funar. El a amintit că pe 11 iunie începe Bacalaureatul şi în foarte multe săli sunt amplasate aceste camere, deci nu sunt probleme ca ele să fie folosite cu o zi mai devreme, în ziua alegerilor.

'Noi, clujenii am solicitat Biroului Electoral Judeţean, şi luni ar putea să decidă ca în tot judeţul Cluj să fie amplasate camere de supraveghere video în secţiile de votare. Demersul pe care l-am început l-am făcut cunoscut colegilor din toată ţara. În Sibiu s-a aprobat amplasarea camerelor de luat vederi', a menţionat Funar.

El i-a îndemnat şi pe liderii PRM Bihor să solicite BEJ amplasarea aparaturii video în secţiile de votare, după ce organizaţia judeţeană a primit, de la BEM, un răspuns negativ, datat 1 iunie, la demersul pe acest subiect

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

W. Zimmerman

Acum 9 ani

O sa fie fain, o sa iasa film porno cum dau io la müie la clasa politica.
Raspunde

@w.zimmerman

Acum 9 ani

facem un gangbang?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus