Luni,
18.01.2021
Parțial Noros
Acum
-5°C

Masa rotunda la Sibiu, pe tema sigurantei pe Internet a copiilor cu deficiente de auz

Salvaţi Copiii România şi Orange organizează în Sibiu o masă rotundă despre siguranţa pe Internet a elevilor cu deficienţe de auz.

Proiectul se adresează cadrelor didactice care predau copiilor cu deficienţe de auz, iar întâlnirile vor avea loc în mai multe oraşe din ţară. Se vor prezenta zece tutoriale video, unde sunt dezbătute cele mai importante pericole din domeniul online la care pot fi expuşi aceşti copii.

„ Ceea ce face ca proiectul să fie deosebit este faptul că acesta a fost dezvoltat la iniţiativa unui grup de băieţi cu deficienţe de auz, participanţi în cadrul Şcolii de Vară Europene Sigur.info. Copiii ne-au atras atenţia asupra importanţei pe care Internetul o are în viaţa lor, deoarece mediul online le-a deschis nenumărate posibilităţi de socializare, distracţie şi educaţie, atât de necesare integrării lor în societate. Prin intermediul proiectului, am dezvoltat resurse educaţionale bazate pe imagini şi pe limbajul mimico-gestual cu scopul de a introduce în viaţa copiilor, cu sprijinul cadrelor didactice, noţiunile elementare de siguranţă online”, declară George Roman, director programe, Salvaţi Copiii România.

La masa rotundă sunt invitaţi să participe elevi cu deficienţe de auz şi cadre didactice, dar şi reprezentanţi ai Asociaţiei Surzilor din Sibiu şi ai DSP Sibiu.

Evenimentul va avea loc luni, 11 iunie, începând cu ora 14:00, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 2.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus