Sâmbătă,
08.05.2021
Ploi Moderate
Acum
8°C

Prima zi de Bac, la Sibiu, s-a incheiat fara incidente

Ieri, 11 iunie a început sesiunea iunie-iulie 2012 a examenului de Bacalaureat, cu proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice la limba şi literatura română. La nivelul judeţului Sibiu, prima zi de examinare s-a încheiat fără incidente, nici un elev nu a fost eliminat, iar profesorii spun că nu s-au înregistrat evenimente neplăcute.

„Nu am avut nici un incident, ar fi o imprudenţă din partea elevilor să copieze. Mai ales că este o probă uşoară, la care trebuie să se prezinte şi să spună câteva cuvinte pentru a o trece cu brio. Probele orale nu ar trebui să aducă incidente, pentru că probele scrise fac diferenţa şi acolo elevii s-ar putea să fie tentaţi să copieze”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Constantin Gorun.

În judeţul Sibiu 3.307 elevi s-au înscris la Bacalaureat, şi vor susţine probele în opt centre de examen, din Sibiu şi Mediaş şi trei centre de evaluare din Sibiu.

„Am susţinut ieri, la ora 16:00 proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice la română şi a fost chiar simplu. Această probă nu pote fi privită cu frică de niciun elev, pentru că este practic imposibil să nu o treci. Oricum eu şi colegii mei de clasă, nu am avut dificultăţi în parcurgerea ei”, a spus sibianca Bianca B.

Proba A, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba şi literatura română, va continua marţi, 12 iunie, şi se va încheia miercuri, 13 iunie, fiind urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 13-15 iunie.

Vizualizari: 166

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus