Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Elevii si cercetasii merg in tabara

Consiliul Național al Elevilor şi organizația Cercetașii României au iniţiat o colaborare, care are ca scop realizarea unui proiect care va cuprinde activităţi în aer liber ca drumeții montane, ateliere de meșteșuguri tradiționale şi cursuri de prim ajutor.

„Beneficiile acestui proiect constau într-o săptămână plină de programe cercetășești, de noi limite care se cer a fi depășite, de noi provocări. Veți avea ocazia să trăiți, alături de alți colegi, viața de tabără cercetășească. Se vor identifica valorile și principiile comune ale cercetășiei și ale Consiliului Național al Elevilor și, pentru câteva zile, vor fi trăite și simțite de ambele tabere”, a spus reprezentanta CNE, Georgiana Epure.

Printre activitățile incluse în proiect se numără: experimentarea vieții de patrulă, orientarea cu busola și citirea unei hărți, drumeție montană, implicare în comunitate, olimpiada cercetășească, meșteșuguri tradiționale, tipuri de focuri, prim ajutor, construcții de camp, foc de tabără, cântece la chitară, educație ecologică și evidențierea importanței membrilor unei echipe.

Proiectul se va desfășura în perioada 27 august– 2 septembrie, la centrul cercetaşilor din Nocrich.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

buluc

Acum 11 ani

Atentie mare la capuse cu elevii!
Raspunde

scouts.ro

Acum 11 ani

cel putin cercetasii nostri sunt obligati sa se autoverifice seara, inainte de culcare ... in primele 24 de ore riscul de infectare e mai redus daca se actioneaza rapid si se merge la urgenta pentru scoaterea monstrului ... ar fi bine ca aceasta simpla regula sa fie generalizata in tabere ... binenteles ca utile sunt spray-urile specializate sau bratarile care le impiedica atasarea, insa in caz de nevoie chiar si un spray antitintari dat pe pantaloni si haine, e mai bun decat nimic.
Raspunde

rosu

Acum 11 ani

..si nu uitati prezervativele!!!
Raspunde

LcnRpBZAdd

Acum 11 ani

Frumos :) Anul asta sigur o sa prinzi vreme buna pe Moldoveanu, cel putin asta iti dresoc si mi dresoc si mie, ca am de gand sa merg.Am citit pe internet ca se lasa bagajele pe Vistea si se merge pe Moldoveanu fara. Ma intreb, sunt in siguranta acolo? Ca tare nu mi as dori sa raman fara unele lucruri din rucsac.Cat despre apa, pe traseu nu este, insa am gasit pe net ca intre Vistea si Refugiul Vistea, mergand pe banda rosie, cam pe la mijloc dai spre stanga de un traseu triunghi rosu care coboara spre Victoria-Vistisoara si este izbor de apa cam la 1600m altitudine (Informatie luata de pe net, nu garantez pentru ea si nu stiu cat s ar face pana acolo, cred ca 1 ora)Asteptam intoarcerea la Balea. Ati facut traseul de creasca sau cel cu banda albastra pe langa Podragel?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus