Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Reactia E.ON Gaz la criticile lui Johannis: azi am depus documentatia pentru Calea Poplacii

La câteva ore după ce primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat că este nemulțumit de amânările repetate ale celor de la E.ON legat de proiectul rețelelor de sub Calea Poplăcii, reprezentanții companiei de gaz s-au prezentat la Primăria Sibiu. Potrivit reprezentanților E.ON Gaz România, pe 27 iunie aceștia au depus documentația necesară în vederea obținerii autorizației de construcție pentru înlocuirea rețelelor de distribuție de sub Calea Poplăcii. Investiția a fost anunțată de mai mulți ani, fiind amânată în mai multe rânduri. Miercuri, la semnarea contractului pentru reabilitarea Căii Poplăcii, primarul Johannis s-a arătat nemulțumit de faptul că cei de la E.ON ar putea determina amânarea termenului de finalizare a reabilitărilor, prin faptul că nu și-au înlocuit rețelele în termenul mai demult anunțat.

E.ON Gaz speră să înceapă în august

Reprezentații firmei cu sediul central în Târgu Mureș au declarat pentru Turnul Sfatului că preconizează să termine înlocuirea rețelei de pe Calea Poplăcii în cel mult o lună de la demararea lucrărilor. ”Proiectul privind înlocuirea conductelor şi branşamentelor de gaze naturale, în lungime totală de aproape 3 km, de pe strada Calea Poplăcii din municipiul Sibiu, evaluat la circa 2,6 milioane de lei, este prevăzut în planul de investiţii al E.ON Gaz Distribuţie pentru anul în curs, fiind corelat cu programul de investiţii al Primăriei. Estimăm că lucrările de modernizare vor demara, cel mai probabil, în a doua parte a lunii august, având o perioadă de execuţie de circa o lună”.
Cei de la E.ON susțin că s-au prezentat la Primăria Sibiu chiar în ziua în care Johannis îi critica. ”Miercuri, 27 iunie, compania noastră a depus, la Primăria Sibiu, documentaţia necesară pentru obţinerea autorizaţiei de construire pentru investiţia de pe strada Calea Poplăcii (din documentaţie face parte şi proiectul ). În perioada imediat următoare va fi demarată şi licitaţia pentru executarea acestei lucrări”.

Lipsa de corelare cu lucrările Primăriei motivată cu ”factori obiectivi”

După o perioadă de ”acalmie” în relația administrația sibiană – E.ON Gaz, în ultimul timp primarul Sibiului, Klaus Johannis, a criticat mai des relația cu firma ce distribuie gazul metan în Sibiu. ”Cei de la E.ON Gaz au un program pe care nu îl înțelege nimeni. Probabil nici ei. Cu E.ON am avut discuții, am stabilit niște planificări, dar care nu mai sunt de actualitate, din câte se pare. Dar ne-am învățat cu ei și nu ne mai bazăm pe aceste planuri”, declara primarul în urmă cu trei săptămâni.
În răspunsul transmis Turnul Sfatului, cei de la E.ON Gaz România spun că își planifică investițiile în reabilitarea rețelelor în funcție de mai mulți factori: numărul de defecte înregistrate în urma verificărilor din teren, condiţiile de agresivitate a solului în care sunt poziţionate conductele, vechimea reţelelor etc. ” Totodată, planurile administraţiei locale de reabilitare a infrastructurii reprezintă un alt factor important pe care compania îl are în vedere în realizarea graficului propriilor lucrări de investiţii, atât cât este posibil, în vederea unei cât mai bune corelări. La Sibiu, planul de investiţii al E.ON Gaz Distribuţie a fost corelat cu cel al municipalităţii, dar există şi cazuri unde corelarea nu este posibilă în totalitate din raţiuni care ţin de factori obiectivi, care pot să apară urmare a complexităţii proceselor de implementare a unor proiecte de investiţii ce ţin de domenii diferite”.

Citește și E.On Gaz mai încurcă un proiect: reabilitarea Căii Poplăcii. Azi a fost semnat contractul de reabilitare 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

x

Acum 10 ani

partea buna: macar au reactii
Raspunde

y

Acum 10 ani

partea proasta: gargara fara efect, comportament de monopol.
Raspunde

ovidiu

Acum 10 ani

Niste curve astia de la EON. Au asteptat ca primaria sa demareze lucrarile de reabilitare, pai ce sunt prosti sa sape dupa tevi pe banii lor? Niste curve ordinare, acum sa vada si parvenitii de sibieni contestatari ai sasului, cum se munceste saseste, si cine munceste. Allles Gute Her Johannis!
Raspunde

Odin

Acum 10 ani

Eon spera sa inceapa in august (!?). Adica Eon e un soi de \"Surprize! Surprize!\"? Ei nu au o planificare a bugetului si a resurselor? Si sa spuna ei lu mutu\' ca lucrarile dureaza numai o luna (1 luna)! La ce miserupism si indolenta au putorile alea ... Poate ii vine vreo idee geniala d-lui Primar si le percepe penalitati pentru depasirea termenului. Cred ca daca s-ar percepe in Sibiu asemenea penalitati pentru toate companiile care executa lucrari, bugetul local s-ar dubla!
Raspunde

IDEE-CATRE DL. PRIMAR

Acum 10 ani

Domnule Primar....poate ar fi mai bine sa faceti dumneavoastra o echipa de specialisti - intr-o societate care sa apartina de Primaria Sibiu si care sa ia inapoi E.on Gaz-ul (fostul Distrigaz ) si sa administreze retelele de gaz din judet - as avea ideea aceasta cu o singura conditie: sa nu-i angajati tot pe cei de la E.on - tot ei au fost si pe vremea distrigazului si nu au facut decat sa se imbogateasca pe seama noastra.
Raspunde

Sibian

Acum 10 ani

Sa rupa contractul cu cei de la gaz sa aduca alta firma la brasov si cluj nu intalnesti asa ceva.Acolo ziua sapa groapa si noatea toarna asfalt si a doua zi zici ca nu a fost nimic la noi stam cu lunile fara asfalt si cu gropi.Fb domnu primar ca criticati jegosii de la E-On Gaz fura de numa.
Raspunde

Bibi

Acum 10 ani

Daca s-ar munci serios, chiar o strada atat de lunga s-ar putea reface intr-un termen mult mai scurt... dar trebuie vointa...
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

astia de la E.ON distrug ceea ce Johannis face in oras.se asfalteaza iar dupa o saptamana vin ei sa sparga.ceea ce sa facut.doar la noi,la romani se poate asa ceva.este incredibil.ce natiune putem fi.facem totul invers.ne batem joc de tot ce este frumos.
Raspunde

Pe vremuri Romanul muncea !

Acum 10 ani

In urma unui post al lui Andrei, imi dau cu parerea despre cat de muncitor era romanul acum douazeci si ceva de ani: Faptul ca romanul muncea pe vremuri era doar treaba de propaganda. Fosta propaganda de partid ce era daca nu o reclama umflata, dar nu la un produs (sau la un megaprodus socio-economic), ci la un experiment socio-politic avand pe post de cobai pulifricii estici, considerati inferiori rasial?!? Oricum, ca lucrator pe vremea lui Abuziv-Impuscatul, pot sa dau sute de exemple care sa argumenteze faptul ca, daca romanul este asa de hot & putoare, este 90% datorita societatii birocrato-dictatoriale, interpretata pompos societate socialista multilateral-retardata. Orice individ care muncea efectiv ducea in carca cativa indivizi care figurau doar ca muncesc (caci, vezi draga-doamne, toti cetatenii patriei noastre dragi erau obligati sa aiba un loc de munca). Drept urmare, cocurenta/ competitia lipsind (cat de retard sa fi fost ca sa nu observi ca e mai rentabil doar sa te faci ca muncesti in timp ce furi ce poti?!?), ne-am apucat toti de furat. Care un sac de carbune, un pix, o maslina, o atentie, care sa faca ciubucuri, care sa-si aranjeze pontajul in timp ce-si lucra gradina de la tara. Cei mai destepti din aceasta generatie de hoti, hotii de partid, l-au killarit pe Ceasca-Imparat si ne conduc acum. Ei si neamurile lor. Cum? Aplicand fix ce au invatat- minciuna, furtul si propaganda.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus