Duminică,
21.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Sibiul, raiul bicicletelor

Un proiect privat de instalare de rasteluri pentru biciclete în oraş şi deschiderea unui punct de "bike sharing" I'Velo pe Cazarma 90 sunt doar două dintre evenimentele "biciclistice" din Sibiul acestui sfârşit de săptămână.

Prin proiectul iniţiat de Tudor Popa, Bicicleta zilnică, în Sibiu a început amplasarea a aproximativ 30 de rasteluri pentru biciclete. Proiectul a pornit cu o finanţare din partea Raiffeisen Comunităţi şi a continuat cu sprijinul celor de la Continental Automotive Systems şi Ambient. Rastelurile vor fi montate în zonele de cartiere, a celor comerciale, a celor cu un flux mare de oameni, în general. La stabilirea acestor locuri au participat, prin vot, bicicliştii sibieni.

Cât priveşte I'Velo, acesta este un proiect de încurajare a mersului pe bicicletă, implementat din mai până în prezent în cinci mari oraşe din România: Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Braşov şi Iaşi. De vineri, 29 iunie, şi la Sibiu va funcţiona un astfel de centru de închiriere a bicicletelor, pe un spaţiu amenajat în parcarea de pe Cazarma 90. Închirierea unei biciclete pentru o oră costă trei lei, iar pentru 24 de ore, suma de achitat este de 15 lei. Copiii până la 16 ani şi pensionarii vor putea folosi gratuit o bicicletă de la I'Velo, în limita a doua ore în fiecare zi. Cei care închiriază o bicicletă vor trebui să lase drept garanţie un act de identitate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

buluc

Acum 11 ani

Oftica mare pe nemti si Auslanderii sasi ca a luat-o in bot Germania de la Italia. Vivat ginta latina!
Raspunde

@buluc

Acum 11 ani

Nemtii au fost la europene.Ro nu.
Raspunde

intrebare

Acum 11 ani

Copii pana la 16 ani inclusiv?
Raspunde

eu

Acum 11 ani

vineri e in 29.06
Raspunde

PB

Acum 11 ani

Capra vecinuliui bulucule!
Raspunde

buluc

Acum 11 ani

@1 esti o rogojina frustrata cel mai probabil. @articol - e extraordinar ca s-a demarat si in Sibiu acest proiect, felicitari primariei si celor care au fost implicati!
Raspunde

Veta

Acum 11 ani

O fi Sibiul raiul bicicletelor, dar nu si al biciclistilor. Ia iesiti cu bicicleta pe undeva...
Raspunde

liu

Acum 11 ani

foarte buna treaba asta , un mic pas spre vest
Raspunde

Decebal

Acum 11 ani

@buluc: de ce nu te muti tu inapoi in Valcea? E mult mai ok acolo
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus