Luni,
21.06.2021
Ploi Moderate
Acum
17°C

Batista pe tambal? USL contesta controalele certificatelor cu handicap si indeamna oamenii la procese

La o zi după ce senatorul Minerva Boitan a înfierat încă o dată controalele făcute în Sibiu pe tema eliberării penale de certificate de handicap, noul președinte al Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea,  îi îndeamnă pe cei rămași fără certificate de persoană cu handicap să le ceară înapoi în instanță. Cu Direcția care a eliberat certificatele în subordinea sa, Cindrea cere acum ministrului Muncii sancționarea  comisiei de la București care a făcut controalele referitoare la eliberarea frauduloasă a certificatelor de handicap la Sibiu. ”Ce s-a întâmplat în noiembrie-decembrie (perioada ultimelor controale ale Comisiei superioare – n.r.) a fost un abuz grav la drepturile oamenilor. Acești oameni trebuie să conteste în instanță deciziile primite și pe cale judecătorească să își apere drepturile. S-a mers până la intimidarea cu organele de ordine. Trebuie să li se ia acest drept”, a spus Cindrea, referindu-se la reprezentanții Comisiei superioare venită în control la Sibiu.
Potrivit noului președinte al CJ Sibiu, noului ministru al Muncii i-a fost trimis un raport referitor la situația de la Sibiu. Pe baza acestor date, ministrul ar urma să îi sancționeze administrativ pe cei care ”au făcut aceste abuzuri”, s-a referit Cindrea la Comisia superioară condusă de Gabriela Nițuică.

Cindrea spune că, în calitate de președinte al CJ Sibiu, nu are de gând să ceară schimbări la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sibiu. ”Acum este o conducere interimară. Eu am transmis sarcini clare tuturor directorilor. Dar nu mi-am propus să schimb pe nimeni”, adaugă Cindrea.

În cursul zilei de ieri, și senatorul libera, Minerva Boitan, a abordat problema controalelor făcute pe tema certificatelor de persoană cu handicap, din care multe au fost acordate în mod ilegal. Mai mult, liberalii au anunțat că oferă și consultanță juridică pentru persoanele lăsate fără certificat de persoană cu handicap în urma controalelor făcute de Comisia superioară.

În urma reevaluărilor făcute în anul trecut pe tema certificatelor de handicap de la Sibiu – reevaluări care fac parte dintr-o mult mai amplă anchetă penală a autorităților – Comisia superioară a anunțat că din persoanele reevaluate (peste 1.000), 90% sunt persoane care nu au niciun handicap care să justifice acordarea indemnizației de persoană cu handicap, alături de facilitățile acordate persoanelor cu acest statut. Controalele Comisiei au fost amplu contestate din mai multe zone, fără nicio acțiune concretă, însă, în acest sens.
Lucrurile au început să se precipite în ultima perioadă, când deciziile de suspendare a certificatelor cu handicap au început să producă efecte. Și retroactiv, în sensul că cei cărora li s-a retras certificatul sunt obligați să returneze sumele primite până acum.

Estimările autorităților centrale sunt că, la Sibiu, plățile efectuate în ultimii patru ani către persoane care au obținut fraudulos un certificat de handicap însumează mai bine de opt milioane de euro.Citește și Scenariu: scandalul certificatelor de handicap, anulat. Nițuică ”La Sibiu, avem revolta gulerelor albe” 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

sibianul

Acum 8 ani

E bine ca se pune capat abuzurilor. E bine ca autoritatile Sibiului,in sfarsit, apara drepturile sibienilor.Nici un judet din tara n-a fost last de izbeliste si prada abuzurilor asa cum a fost lasat Sibiul. Pacat ca FDGR SI PDL au uitat, 4 ani, de cei care i-au votat!
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

DACA ar fi legal..USL ar suspenda rezultatele controalelor anterioare si ar ordona CONTROALE SEVERE PE CHELTUIALA STATULUI..Asa insa lasa victimele REALE, nu cele inchipuite sa PROCESEZE PE BANII LOR..Or persoanele cu adevarat handicapate NU AU BANI de PROCESE si NU SE POT DEPLASA la toate termenele si terminutele amanarilor de procese..fie la Sibiu, fie la Alba sau aiurea la Constanta..cum a mai fost cazul. CINE A COMIS FRAUDA IN ADMINISTRATIE sau ca MEDIC sa PLATEASCA TOT si SA FIE SUSPENDAT si SA FACA iNCHISOARE pENTR FALS in acte publice, luare de mita, FRAUDA din AVUTUL STATULUI, Juramant FALS Hippocratic..etc..
Raspunde

maria

Acum 8 ani

A facut Cindrea dreptate , da-ti urgent bani HANDICAPATULUI Tint Tiberiu si altora ca el. Sa va fie rusine.
Raspunde

je

Acum 8 ani

ar trebui adusa o comisie din alta tara...sa fim si guri ca sănt corecti si nu primesc șpagă ***www.youtube.com/watch?v=GYHfcei6jno
Raspunde

hotii

Acum 8 ani

Au ajuns aparatorii hotilor la putere... E clar ca certificatele de handicap ilegale si pensionarile pe motive inchipuite de boala sunt in numar imens... Practic multi dintre romani sunt niste hoti... Nu doar cei care primesc mita pt un certificat sau o pensie ci vecinii si prietenii nostri hoti sunt vinovati...
Raspunde

Geo

Acum 8 ani

Asta este campanie electorala, ascunsa. Ce vrea USL s-a zica? \" Vedeti noi v-a dam dreptul inapoi, dreptul vostru luat de PDL, Boc si Basescu, deci aveti grija cu cine votati\". Vreau sa precizez ca nu am nici o treaba cu PDL-ul, eu am mers, merg si voi merge cu PRM-ul. Cunosc cel putin 20 de persoane, rude, care au obtinut asfel de certificate si nu sunt de acord cum le-au obtinut. Chiar am avut discutii aprinse pe tema asta cu ei. Dupa controale, 99% din cei pe care ii cunosc nu mai au acest drept. Sunt fericit :) Nu sunt de acord ca eu sa platesc pt asa numitii handicapati. Voi care sunteti de acord cu acesta treaba aveti cumva : rate, copii, masina, chestii cu un consum al naibii de mare de bani? Dimineata va reziti la ora 5 sa mergeti la munca sau lucrati 3 schimburi? Si pe langa asta , de parca n-ar fi destul, cand iesi de la munca si te urci in autobuz,obosit si vai de tine, ce s-a vezi domne inghesuiala. Fi sigur ca acolo sunt destui handicapati inchipuiti ca doar au transportul gratuit, ca doar platesc fraierii care muncesc si pt \"handicapati\". Vreti sa mai platiti handicapatii mincinosi? Aaa, daca stau bine si ma gandesc si asta poate fi un handicap sa furi bani mintind ca esti handicapat, astia sunt niste mizerii ale societatii moderne, imi este rusine cu ei. Nu zic ...., Doamne fereste de vreun handicap, nu doresc la nimeni asa ceva. Si mai este o vorba \"Ai grije ce-ti doresti, ca s-ar putea s-a se indeplineasca\". Si asa de final:\"Eu acum sper ca Windows in româna va avea comanda copy-ponta!\"
Raspunde

xxx

Acum 8 ani

Oare cine a eliberat acele certificate??? si de ce incearca sa puna batista pe tambal hmmmm......
Raspunde

jos psd

Acum 8 ani

numai divergentze si tziganii fac dinou psd-istii.........rusine pnl-ului pt asa aliantza.........tunuri,furaciuni,tziganii.la asta va pricepeti..............bv....la mai mare congo(Adik romanica lui mitica)
Raspunde

coco

Acum 8 ani

Instanta, PDL-ista,nu va da castig de cauza celor nenorociti de GASCA condusa de INCOMPATIBILA ,Nituica,niciodata.Dreptate, se poate face daca se doreste, numai ADMINISTRATIV,asa cum de fapt intentioneaza MINISTRUL MUNCII,d-na. Campeanu.
Raspunde

ochiul critic

Acum 8 ani

Presupunand ca ar fi adevarat ca un judet intreg cum ar fi Sibiul a prejudiciat statul cu 8 mil de euro prin actiunea certificatelor de handicap, acest lucru este egal cu zero facand raportul prejudiciului pe persoana cu handicap fata de prejudiciul adus statului de PD-listii aflati la putere pana nu demult. Rusinea cea mai mare ar trebui sa le fie celor care nu se leaga de furturile PD-listilor din buzunarele noastre ale tuturor nu de amaratii de handicapati care numai ei stiu cum isi duc zilele
Raspunde

andra

Acum 8 ani

D-na Minerva Boitan, stiu ca aveti tupeu, stiu ca aparati ce ati semnat, dar nu vreti sa intelegeti ca furand in continuare aceasta tara nu are cum sa mearga mai departe? Mergeti doar voi cu afacerile voastre, cu handicapatii vostri care traiesc de pe urma c taxelor si impozitelor luate de la cei care muncesc- si acestia din ce in ce mai putin. Este groaznic sa ai handicap, dar este si mai groaznic sa vezi oameni din conduceri de companii ca au asemenea certificate, pentru un deget indoit. Chiar nu va ganditi ca toti cei care stiu asemenea lucruri si vor merge la vot nu va vor vota? Nu se mai doreste o alta Marie cu aceiasi palarie.
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

Pentru ochiul critic posting 10. si altele. Nu se pune asa problema..aruncam matura dintr-un grajd de curatat in altul pentru ca si acolo e jeg? FIECARE LA LOCUL LUI. problema este ..prin aceste chestii aiurea si mai ales VERIFICARILE cu LOPATA de dupa..s-au adus prejudicii imense ADEVARATILOR HANDICAPATI carora lea-u fost ANULATE CERTFICATELE de HANDICAPAT, fiind pusi sa PLATEASCA RETROACTIV SUMELE AVANSATE, DESI SUNT HANDICAPATI..si unii grav de tot. E clar ca au existat ABUZURI IMENSE, dar la verificarea?! ulterioara s-a ajuns in situatia ca unuia cu CERTIFICAT ANULAT, PREZENTAT LA GHISEU SI FUNCTIONAR si COMISIE, CARUIA II LIPSEA UN PICIOR sa i se ceara sa DOVEDEASCA HANDICAPUL si sa PROCESEZE pentru a-si castiga DREPTUL..deci sa plateasca avocat si sa vina ba la Sibiu, ba la Alba, ba aiurea la termenele de Judecata si Dovezi, DAR MAI INAINTE SA PLATEASCA RETROACTIV TOT CE I S-A AVANSAT CA HANDICAPAT... Si CRETINUL ASTA de CINDREA (e prima data ca INSULT) le cere SCHIOPILOR, ORBILOR, PSIHOPATILOR, PARALIZATILOR sa PROCESEZE..e vorba de HANDICAPATII REALI. Asta puteau s-o faca si fara sa le acorde ingaduinta sa...poti sa-l dai in judecata pe basescu daca vrei la Curtea Europenan..ca perosoana particulara..si te costa mai putin decat sa treci prin instante roamanesti. DECI: 1. ANULAT TOT. 2. VERIFICARE SI cONTROL LA SANGE.3. FALSII HANDICAPATI: Plata retroactiva tot inapoi si INCHISOARE CU MUNCA silnica in favoarea FONDULUI de HANDICAPATI= CAZIER JUDICIAR FRAUDA in FONDUL de STAT si INSELACIUNE, DECLARATII FALSE. 4. MEDICII care au eliberat CERTIFICATE:EI OBLIGATI DEASEMENEA la Plata, restituirea sumelor luate pe nedrept de catre toti cei carora le-au acordat CERTFICATE FALSE. ANULAREA LICENTEI DE MEDIC PE VIATA, Retragerea DIPLOMEI de ABSOLVIRE de FACULTATE, JUDECATA si INCHISOARE pentru: Calcarea JURAMANTULUI HIPPOCRATIC; FRAUDA GRAVA si ABUZ CONTRA STATULUI; FALSIFICARE IN ACTE PUBLICE; SPERJUR si CORUPTIE; LUARE de MITA in CADRUL SERVICIULUI; DESERVICII GRAVE ADUSE ADEVARATILOR HANDICAPATI. FUNCTIONARII ADMINISTRATIVI VINOVATI+ CEI CE AU FACUT CONTROLUL (abuziv impotriva ADEVARATILOR HANDICAPATI) TRECUT: DATI IN JUDECATA: ORGANIZATIE CRIMINALA si COMPLOT IMPOTRIVA STATULUI de DREPT; PREJUDICII MATERIALE si MORALE IMENSE; CORUPTIE-DE-SISTEM..SI EI SA RESTITUIE TOATE SUMELE DATE PE NEDREPT FALSILOR HANDICAPATI. CONFISCAREA TOTALA A AVERII (control si la RUDE!) INCHISOARE intre 10-15 ani fara recurs si fara reducere) SUSPENDAREA DREPTURILOR CIVICE PE 25 ani (15 in inchisoare, 10 dupa) CAZIER CU iNTERZICEREA de ocupat FUNCTII PUBLICE si de deschis FIRME PARTICULARE.
Raspunde

im

Acum 8 ani

@10 : e frumos principiul tau de viata: \'de ce se iau de mine ca fur, da recunosc, fur, dar altii fura mai mult\' si din pacate sunt multi care gandesc ca tine. E incredibil ce se intampla...... statul incurajeaza si sprijina hotia, asa pe fata!!! Toti stim persoane pensionate de boala sau pt handicap, si majoritatea acestora nu au nici macar dureri dorsale si primesc pensii mai mari ca un muncitor dupa 30 ani de munca. Nu e normal ce a facut PDL-ul.... a constatat frauda, si nu a trimis pe nimeni la inchisoare. Dar ce fac astia e revoltator Nu cred ca ne ramane decat sa plecam, sa lasam hotii sa se fure intre ei (atunci o sa fie chiar distractiv)
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

mai sus CORRIGENDA: lea-u citeste si scrie le-au;basescu citetste si scrie Basescu;..si mai sunt oarece, dar casuta de scriere e micuta si nu ai privirea directa mereu..scuzati..
Raspunde

lac

Acum 8 ani

RETROACTIV,ce prostii vorbesti,cine ma poate contesta ca acum trei ani ,nu am avut handicapul.OG,s-au alte normative ILEGALE,se pun in aplicare de la data publicarii in MO,nu retro,fra.Dar la noi merge si asa.
Raspunde

micu

Acum 8 ani

D-le, Ioan Cindrea,cu ce ma incalzeste pe mine ca Nituica si sleata vor fi sanctionate administrativ iar eu raman cu certificatul anulat, umilit,bajocorit in tot felul si alte repercursiuni. Trebiu , urgent, anulate toate deciziile semnate de acesti nenorociti PDL-isti si oamenii repusi in drepturi. numai asa ve-ti da dovada de corectitudine si omenie.Oamenii acestia nu au bani,putere si sanatate a se plimba prin tribunale aiurea .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus