Luni,
16.05.2022
Acum
0°C

Icon Arts 2012 – de la baroc la arta contemporana

Cea de a X-a ediţie a Festivalului ICon Arts – Sibiu, organizat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) şi Exces Music, aduce la Sibiu o serie de concerte cu notă aniversară, plasate în câteva spaţiile emblematice - Teatrul Gong, Sala Thalia a Filarmonicii de Stat şi bisericile fortificate din Cisnădie, Cisnădioara, Biertan şi Mediaş.

„Festivalul, afiliat, în 2012, la programul ”Sibiu Baroc Update”, cuprinde un repertoriu variat, de la sonorităţi baroce în acorduri de chitară - germanul Reibert Evers şi coreeanul Sung Yin Kim şi clasice - concertele de orchestră dirijate de Gheorghe Costin, solist Emil Visenescu, până la cele mai noi producţii ale compozitorilor din România, Marea Britanie şi Finlanda, precum şi recitaluri de jazz cu pianistul Mircea Tiberian, solista Luiza Zan şi basistul american Chris Dahlgren”, spun organizatorii.

În aceeaşi perioadă, Primăria Municipiului Sibiu găzduieşte o expoziţie de fotografie cu lucrări selectate din producţiile anilor precedenţi ale cursanţilor secţiei foto din cadrul Academiei ICon Arts – complex de module-master class ce se derulează în paralel cu Festivalul, cuprinzând şi cursuri de interpretare solo, muzică de cameră, orchestră, compoziţie, jazz şi inginerie de sunet.

Anul acesta, sunt aşteptaţi participanţi din Belgia, Coreea, Elveţia, Finlanda, Germania, Irlanda, Liban, Marea Britanie, Moldova şi SUA.

Programul complet al Festivalului poate fi consultat pe pagina www.iconarts.ro. Biletele pentru concerte pot fi achiziţionate prin site-ul Eventim, în librăriile Humanitas sau în reţeaua magazinelor Germanos, Vodafone şi Orange.

Festivalul va avea loc în perioada 23 iulie – 4 august.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus