Joi,
18.04.2024
Light Intensity Drizzle
Acum
7°C

Cel mai tare brand de motociclete din lume face parada in Piata Mica

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului ARTmania culminează în weekendul 10-12 august cu o serie de concerte organizate în centrul orașului Sibiu. Anul acesta, Harley-Davidson® București va organiza în Piața Mică un nou spațiu, sprijinind alături de platforma Tuborg Sound, promovarea artiștilor români pe scena unui festival internațional de amploare.

Dealer-ul din București al prestigioasei mărci Harley-Davidson organizează în premieră absolută concursul Harley-Davidson Custom Bike Show. Competiția este dedicată motocicletelor marca Harley-Davidson personalizate. Premiile vor fi oferite de Harley-Davidson București și ARTmania Festival. Cu această ocazie va fi organizată și o tombolă pentru cei care își vor exprima alegerea pentru cel mai popular model customizat la categoria People’s Choice. Din programul evenimentului nu va lipsi o paradă a motocicletelor Harley-Davidson la care sunt invitați să se alăture toți motocicliștii.

Cele 11 trupe care vor urca pe Harley-Davidson Stage vin să completeze concertele din Piața Mare, acoperind o serie variată de genuri de la metal, la progressive, alternative rock și post-punk:

Originară din Republica Moldova, Alternosfera are o carieră de 14 ani și o impresionanta bază de fani atât pe plan local, cât și în România. În 2005 trupa lansa “Oraşul 511″, album care include și piesa “Wamintirile” cu care invadau cu mare succes posturile de radio și tv românești. Au urmat “Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică” (2007) și EP-ul “Flori din groapa Marianelor” (2008), materiale discografice care au cucerit publicul și le-a  consolidat o poziție de top în zona rock-ului alternativ.

Arc Gotic s-a înființat în Timișoara în 1992, la inițiativa lui Florin Turta, din interesul comun al membrilor față de muzica anilor `80, mai exact curentul post-punk, nereprezentat până atunci în România. Albumul lor de debut “Catehism”, care aduce aminte de tonul poeziilor lui George Bacovia, a fost lansat în ianuarie 1994 fiind urmat de alte 3 materiale discografice. La ARTmania publicul va avea ocazia să asculte și piese de pe următorul album, care va avea un sound diferit ca abordare, mai puțin procesat, cu influențe “garage”, păstrându-și însă atmosfera caracteristică.

Abigail a luat ființă în anul 1994, fiind cea mai longevivă trupă de profil din România, având un palmares impresionant și o discografie care numără 6 albume. De-a lungul carierei, Abigail a apărut pe scenă alături de nume sonore precum Katatonia, Lake of Tears, Ava Inferi, Cynic, Helloween sau Testament și și-au remodelat stilul într-o manieră mereu originală. După EP-ul “It Is the Night I Fear” (2011), Abigail se pregătește pentru înregistrări video şi un album nou, 3CD + DVD-ul “Dark Days Turned Into Blue Nights”, programat pentru lansare în 2012.

Povestea Kitsune Art, noua revelație a scenei rock spaniole, începea la sfârșitul lui 2010. Cu un stil aparte ce combină subtil acordurile metal cu rock-ul alternativ, au captat atenția publicului și a presei de specialitate, dar și admirația fanilor unor trupe precum Linkin Park, P.O.D. sau Pantera. Pentru Kitsune Art anul 2012 a început în forță, cu o serie de concerte „sold out”, cu lansarea, în luna mai, a primului lor EP, “Live All You Can” și îi aduce la Festivalul ARTmania, pe scena Harley-Davidson, vineri 10 august 2012.

Voices of Silence, fondată la Cluj-Napoca în anul 1994, la iniţiativa chitaristului Vincze Szabi, a ajuns una dintre cele mai apreciate formaţii de metal progresiv din România. De-a lungul anilor a împărțit scena cu trupe de rang internaţional precum: Fates Warning, Wasp, Lake Of Tears, Udo, Tankcsapda, Orphaned Land, Crematory, Whinterhorde, Ossian, Iron Maidnem, Nevergreen, Inner Wish ,Catamenia, Grave Digger, To Die For, The Cold Existence. Voices of Silence vin pe Harley-Davidson Stage cu piese de pe ultimele două materiale discografice “2012” și ”The Human Saga”.

ViolentorY este o trupă inovatoare de experimental metal din Bulgaria, care abordează diferite genuri de metal cu o amprentă specifică folclorului bulgar combinat cu o orchestrație clasică. Publicul Festivalului ARTmania va avea oportunitatea să asculte live piese de pe albumul lor de debut ce va fi lansat în toamna acestui an.

Blind Spirits este o trupă bucureșteană de heavy metal înființată în anul 2003 la inițiativa  chitaristului Răzvan Rizea. Blind Spirits au deschis concertele Hammerfall (2011), Iron Maidnem-Ungaria (2008), dar au avut și participări la festivalurile White River Fest (2008), MC Trust Fest (2008), Free Fest (2010), la care se adaugă nenumărate concerte în cluburi din București și din toată țara. Luna aprilie 2012 aducea lansarea unui dublu album, “Trapped into Reality”, urmată de un scurt turneu de promovare prin țară care va fi reluat din toamnă, incluzând și câteva concerte în Bulgaria, Cehia și Germania. blindspirits.ro

Reborn, cea mai “tânără” trupă din peisajul românesc al muzicii metal, a luat naștere în 2011 în București. După mai multe concerte în cluburile bucureștene și din provincie, a urcat pe scena unor festivaluri (Posada 2011 și Chopper Academy Summer Fest 2011), va participa la ARTmania Festival 2012 și se pregătește de lansarea primului său album.

Trupa Sky Swallows Challanger activează din anul 2006 sub numele de Halat Alb, preluând numele actual din 2009, când lansau EP-ul „Endorphin”. În primăvara lui 2012 apărea și primul lor album „Align To Collide”, înregistrat la SuperSize Recordings în Budapesta. „Clasificarea ca gen este o procedură mai delicată, deoarece ne inspirăm din multe arii ale muzicii rock și nu numai. După definiție suntem alternative.”

EvergreeD este o trupă fondată în 1997, în Sibiu, de către Horia Bucerzan și Rareş Boroş. În 15 ani de activitate, a trecut printr-o fază heavy metal între 2001 și 2007 și a lansat 5 materiale discografice, cele mai recente fiind single-ul “Sclav” și albumul “The Worst of`” (2012).

 Trupa Tagma s-a format în Sibiu în vara lui 2009, incluzând o parte din membrii proiectului muzical “Buricul Pământului”, reușind ca până în iarna aceluiași an să lanseze un prim album ce conținea 10 piese. Tagma va urca pe Harley-Davidson Stage pentru a concerta în seara de închidere a festivalului.

Grație conceptului festivalului și a localizării sale în Transilvania, într-unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Europa de Est, platforma culturală ARTmania a devenit un brand internațional de mare valoare, dobândind recunoașterea și sprijinul unor parteneri de prestigiu, al autorităților locale și al instituțiilor culturale din Sibiu.

De-a lungul a peste șase ani de existență, festivalul anual de la Sibiu s-a făcut cunoscut prin promovarea scenei muzicale de metal și a artiștilor care acoperă o zonă variată, de la gothic metal la heavy metal, extinzându-se chiar până la punk și alternative rock.

Începând din 6 august, participanții la festival pot lua parte la diverse activități precum expoziții de fotografie și pictură, concerte, lansări de carte, workshop-uri și alte evenimente dedicate artelor frumoase.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

sibianca

Acum 11 ani

Grație conceptului festivalului și a localizării sale în Transilvania, într-unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Europa de Est, platforma culturală ARTmania a de...........pardon, aici e europa CENTRALA. mai informati va. daca buc este in est nu inseamna ca toata tara e.
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

1. sibianca (IP 188.24.249.65) Grație conceptului festivalului și a localizării sale în Transilvania, într-unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Europa de Est, platforma culturală ARTmania a de...........pardon, aici e europa CENTRALA. mai informati va. daca buc este in est nu inseamna ca toata tara e. (23:24:54)______________________________ Istoricii scriu ca EUROPA (in sensul medieval-catolic si cultural) se termina imediat dupa CEA MAI LA EST BISERICA GOTICA, adic BISERICA NEAGRA din BRASOV. Restul le era occidentalilor necunoscut, terra incognita, pata alba pe harta lui Mercator (mai tarziu ceva) cu inscriptia HIC SUNT LEONES (aici sunt oarece lei)... dar asta credeau ei atunci...apoi s-a descoperit ca granita EUR-ASIA este pe Ural....de fapt si acum pe acolo HIC SUNT LEONES...
Raspunde

bravo georg

Acum 11 ani

buna si la obiect mentiunea ta...
Raspunde

bravo georg

Acum 11 ani

buna si la obiect mentiunea ta...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus