Joi,
07.12.2023
Partial Noros
Acum
1°C

Intalnire prefect, primarul din Cisnadie si presedintele CJAS: Spitalul din Cisnadie se deschide la 1 septembrie

Prefectul Ovidiu Sitterli s-a întâlnit astăzi cu primarul oraşului Cisnădie, Gheorghe Huja, şi preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Rodica Dumitru.

Tema discuţiei a fost stadiul în care se află demersurile făcute la Ministerul Sănătăţii pentru redeschiderea Spitalului Orăşenesc Cisnădie. În acest moment, Primăria Cisnădie aşteaptă aprobarea, de către ministrul Sănătăţii, a structurii organizatorice a spitalului, propusă prin adresa transmisă în data de 22 iulie.

Potrivit acestui document, Spitalul Orăşenesc Cisnădie urmează să cuprindă o Secţie de Medicină Internă cu 30 de paturi, din care 15 pentru cronici, o Secţie de Pediatrie cu 25 de paturi, un Compartiment de Obstetrică-Ginecologie cu 14 paturi (4 paturi pentru neonatologie) şi un Compartiment ATI cu 3 paturi, plus Camera de gardă. În total, 72 de paturi. În plus, într-unul din cele trei imobile se va organiza cabinete medicale pentru ambulatoriu, precum şi două compartimente pentru spitalizare de zi (6 paturi pentru Chirurgie generală şi 10 paturi pentru alte specialităţi medicale). Conform structurii organizatorice întocmite de inspectorul de specialitate Dorina Dăncăneţ Hanzu, fostul manager al Spitalului din Cisnădie, unitatea medicală va include şi Farmacie, Laborator de analize medicale, Laborator de radiologie şi imagistică medicală.

După aprobarea structurii de către ministrul Sănătăţii, în cursul acestei luni urmează să fie adoptată o Hotărâre de Guvern privind reîncadrarea personalului la spital: 12 medici, aproximativ 25 de asistente medicale şi personalul tehnic-administrativ şi auxiliar.

Planul de măsuri privind redeschiderea Spitalului Orăşenesc Cisnădie, întocmit de Primăria Cisnădie şi avizat de preşedintele Consiliului Judeţean – Ioan Cindrea şi prefectul Ovidiu Sitterli, cuprinde 6 puncte, cu termen precis: data de 1 septembrie 2012.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

O PROMISIUNE APROAPE INDEPLINITA

Acum 11 ani

Bravo USL. Inca un REFERENDUM si Cisnadia iese la vot.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus