Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Record de participanti ARTmania Festival Sibiu 2012

Concertele din weekend au atras la Sibiu peste 12.000 de participanți veniți din toate colțurile țării și de peste hotare săîși vadăartiștii preferați, cei mai mulți invitați din afara granițelor venind în special din Germania, Spania, Italia, Bulgaria și țările nordice.

Die Toten Hosen, principala atracție a ediției din 2012 a festivalului, a adunat în Piața Mare aproape 10.000 de spectatori entuziasmați de performance-ul celei mai importante trupe din Germania organizat vreodatăîn România. În egalămăsură, My Dying Bride a fost aclamatăde publicul ARTmania și apreciată pentru un show inedit chiar și de cei veniți săo vadăpentru a treia oară. Epica și Edguy, Deathstars și Delain, Trail of Tears și Poets of The Fall, Kitsune Art și Arc Gotic, Voices of Silence și Abigail, Reborn și Violentory sunt  doar câteva dintre numele artiștilor care au impresionat publicul festivalului ARTmania 2012 prin live-uri spectaculoase.


În paralel cu desfășurarea de forțe muzicale din cele douăpiețe principale ale cetății medievale, spațiile culturale din Sibiu și-au deschis porțile pentru a oferi publicului ARTmania expoziții temporare și permanente, continuând un parteneriat care a împlinit în aceastăvarătrei ani de la inițiere. Peste 2.000 de posesori de brățări ARTmania au trecut pragul muzeelor Brukenthal și mai mult de 500 s-au perindat prin Complexul Național Muzeal ASTRA.

Între 6 și 12 august, programul de concerte al festivalului ARTmania a fost completat cu evenimente menite să promoveze valorile culturale autohtone într-un context internațional. Turiștii și publicul sibian s-au dovedit foarte receptivi la o gamăvariatăde activități, de la expoziții de fotografie, picturăși sculptură, la observații astronomice, momente literare, workshop-uri sau proiecții de documentare, scurtmetraje și filme de animație. De acum înainte rămân înscrise în agenda festivalului ARTmania figuri reprezentative ale culturii românești precum Maria Răducanu, un nume cu mare rezonanță în lumea jazz-ului la nivel internațional sau cel al sculptorului Adrian Alexandru Ilfoveanu, prezent în festival cu o colecție de sculpturi de bronz și lemn intitulată ”Îngeri”, expusă la Galeria Habitus. Workshop-urile și sesiunile de live multimedia, live painting și grafitti sau lecturile de text ale noii generații literare reprezentată prin Rita Chirian, Claudiu Komartin, Vlad Pojoga şi Radu Vancu, au animat Gradina Barocăadăugând o nouăperspectivăconceptului ARTmania. 

O premieră absolută, foarte bine recepționată, a fost programul proiecțiilor organizate în incinta Galeriei Habitus. Prima zi a festivalului ARTmania Sibiu 2012 a debutat cu un preview de scurtmetraje al festivalului „Luna Plină”, unicul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic. Anim`est și FutureShorts, două dintre festivalurile de film de brand, au participat la ARTmania cu selecții de scurtmetraje premiate la nivel internațional. ARTmania s-a bucurat și de sprijinul unor importante centre de culturăprecum Centrul Ceh și Institutul Polonez, care au pus la dispoziție douăfilme documentare cu teme legate de conceptul rock al festivalului. O serie de evenimente speciale reunite sub numele „Perseide - Ploaia de stele”, au oferit publicului observații astronomice în Grădina Barocă, workshop-uri și proiecții de documentare legate de acest subiect realizate cu sprijinul UNAWE.

ARTmania Festival 2013 se va desfășura în săptămâna 5-11 august, iar biletele sunt disponibile în magazinul ARTmania la prețul de 60 de lei pânăla sfârșitul anului pentru primii 1.000 de cumpărători. Trei fani activi ai paginii festivalului din Facebook vor fi premiațiprin tragere la sorți pentru participarea la sondajul dedicat selectării artiștilor invitați anul viitor cu câte un iPod Shuffle oferit de iStyle - Apple Premium Reseller și un abonament 2013.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

dan

Acum 10 ani

Cred ca e stricata tasta \"space\". O verificare dupa redactare nu strica niciodata
Raspunde

dan

Acum 10 ani

Cred ca e stricata tasta \"space\". O verificare dupa redactare nu strica niciodata
Raspunde

DDAIaXUmMOMZhH

Acum 10 ani

Alt Gica spune:Domnule vărmiu Gică, een primu reend să ştii că Homer Samsonait vorbea eenzglească. Dacă vrei să zici de Homer ăla din Grecia, adică Ὅμηρος Hf3mēros, care a scris Odiseea, cu bărbatul ăla de-l chema Ulise şi a mers pe mare ca dementu peenă l-a inspirat pe unu Geims Giois să scrie despre el, apăi eu n-am auzit de Homer ăla. Aşa că nu mă lua cu dintr-astea d-ale tale intelectuale!Şi mulţumesc de invitaţia la grătărel că n-am mai băut o bere cu tine de ceend eream ameendoi copii şi ne jucam cu să mă scuzi een ţăreenă. Abia aştept să se eentoarcă din Austria secretara ta, poate aduce nişte carne de cangur, că am auzit că cresc acolo canguri şi ornitoringi care-s un fel de porci cu geet lung care măneencă furnici. Nu de alta, da am meencat o dată piept de cangur in Frangfurt şi de-atunci visez să măneenc nişte mici şi sărmăluţe de canguri, că dacă nu te-nduri şi tu să cumperi nişte crocodili, ce să fac?Să ne vedem cu bine, căci vorba lui Homer ăla de care n-am auzit: ubi bene ibi patria. Sau ăsta era Cicero? Nu mai ştiu. Mă rog, cum să-ţi zic eu, eenchei ca een sat la noi ceend ne eentorceam de la o petrecere een biblioteca comunală: habent sua fata libeli, vere!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus