Brânza de Sibiu s-a scumpit cu 50 la sută, faţă de perioada de început a verii. Din cauza secetei preţul unui kilogram a ajuns până la 22 de lei, a declarat directorul Direcţiei Agricole, Gheorghe Budrala. „Deja preţul a ajuns pe piaţă la 22 de lei. Am rugat pe secretarul de stat din Ministerul Agriculturii să-i lase pe ciobani să păşuneze şi în pădure”, a spus directorul Direcţiei Agricole Sibiu, citat de Agerpres. Acesta a precizat că o parte din brânză a fost aruncată de ciobani, întrucât aceasta s-a alterat din cauza căldurii. „Producţia a scăzut sub 50 la sută la nivelul judeţului Sibiu, asta înseamnă la nivelul ţării o scădere a producţiei de brânză cu 30-40 de procente. În plus, din cauza caniculei au murit oi, miei”, a adăugat Budrala.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 265
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Cibi
Acum 1 oră
Mora
Acum 1 oră
Sibianul comentator
Acum 1 oră
Allahu akbar
Acum 1 oră
Q