Vineri,
03.02.2023
Ceata
Acum
1°C

Trident ataca in instanta primul spatiu vandut de BDO la licitatie

Primul spațiu comercial aflat în proprietatea SC Trident Trans Tex SRL și scos la vânzare de lichidatorul BDO Business Restructuring s-a vândut la jumătatea acestei săptămâni cu 60 la sută peste prețul de pornire. Reprezentanții Trident spun că atâta timp cât pe rolul Tribunalul se află un dosar pentru suspendarea licitației, totul este ilegal.

Reprezentanți ai BDO Business Restructuring au anunțat că spațiul deținut de Trident pe Bulevardul Nicolae Bălcescu s-a vândut cu 60 la sută peste prețul de pornire. ”Vă pot spune că pentru spațiul din Sibiu prețul de pornire a licitatiei nu a fost inferior evaluării și că prețul de vânzarea a fost cu aproximativ 60 la sută mai mare decât prețul de pornire. A fost o licitație la care s-au înscris mai mulți participanți”, a declarat, Ovidiu Bîcu, manager în cadrul BDO Business Restructuring. Spațiul comercial vândut se află pe Str. Nicolae Balcescu, la nr. 26. Prețul de pornire a licitației a fost de 115.000 euro, fără TVA. Acesta a fost primul spațiu comercial deținut de Trident Trans Tex și scos la vânzare de BDO Business Restructuring . Urmează, în 24 august, licitația pentru vânzarea hypermarketului din Deva, Str. Mihai Eminescu. Pretul de pornire este de 1.808.000 euro, fără TVA. La sfârșitul lunii va avea loc licitația și pentru vânzarea Complexului Comercial TRIDENT situat în Sibiu, pe Str. Steflesti, care are un preț de pornire de 1.592.000 euro, fără TVA.

De partea cealaltă, reprezentanți Trident spun că toată tranzacția a fost ilegală. ”Licitația BDO Business Restructuring pentru vânzarea spațiului comercial situat în Sibiu, Str. Nicolae Bălcescu, nr. 26, din data de 14.08.2012 a fost organizată cu încălcarea dispozițiilor legale. Pe rolul Tribunalului Sibiu se află dosarul nr. 6418/85/2012, având ca abiect ordonanța președințitală pentru suspendarea licițatiei, precum și anularea licitației ca nelegală. Licitația este lovită de nulitate absolută nefiind organizată conform dispozițiilor legale Conform art. 118 alin.4 din Legea nr. 85/2006 “Ulterior aprobării de către adunarea generală a creditorilor, vânzarea va putea fi făcută, sub sancțiunea nulității, numai după 30 de zile de la data ultimei publicări făcute de lichidator în ziar a anunțului privind condițiile de supraofertare”” , a declarat Mădălina Dicu, avocatul Trident.

”Adunarea creditorilor din data de 27.07.2012 prin care s-a stabilit vânzarea imobilelor a fost contestată ca nelegală, întrucât administratorul judiciar nu a comunicat/publicat regulamentele de vânzare. Administratorul judiciar încalcă flagrant dispozițiile legale referitoare la perioada de observație a debitoarei - societatea Trident Trans Tex se află în stare de observație, împotriva sa nefiind deschisă procedura falimentului, situație în care administratorul judiciar nu poate proceda la vânzarea bunurilor”, a mai menționat avocatul Trident.

Datoriile Trident Trans Tex se ridică la peste 150 de milioane de lei. Cei mai importanți creditori ai Trident Trans Tex sunt băncile: Corporate Recovery Management, care a preluat datoria Romexterra (38% din masa credală), Banc Post (11,65%), BRD (9,51%), Piraeus Bank (9,13%) și Intesa Sao Paolo Bank (4,56%). Reteaua de supermarketuri Trident a fost dezvoltată începând cu anul 2004, pornind de la importul de haine, afacere la care au fost alăturate ulterior domenii precum exploatările forestiere sau transportul de mărfuri. În 2008, rețeaua avea sapte magazine în Mediaș, Sibiu, Deva și Sfantu Gheorghe. În 2009, odată cu intrarea în insolvență, rețeaua s-a destrămat rapid.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

xNfkaDdXYWAjgTM

Acum 10 ani

Throwing Style: RHBHYears Playing: 4Average Distance: 300 Reliable overstable fawraiy type driver with less glide and distance capability than other Lat. 64 discs. Excellent in the wind, slow enough to hold a long distance fast thrown anhyzer shot, easy to flex and get large skips. Great disc to fill the void between an XXX and Blitz. A lot like a slower firebird. Could be a good utility disc for less powerful players and solid OS driver for more experienced players. Not a meat-hook but you won't flip this disc over.Was this helpful? 0 0
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus