Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

341 de elevi sibieni sustin prima proba a Bacalaureatului de toamna

Luni, 20 august, elevii care nu au reuşit să promoveze Bac-ul în sesiunea din iunie sau în anii precedenţi, s-au prezentat la examen pentru a susţine proba A, de evaluarea a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Din totalul de 1.628 de candidaţi înscrişi la cele opt probe ale Bac-ului, 341 se vor prezenta la proba de astăzi.

„Până la această oră nu avem înregistrate incidente şi sperăm ca situaţia să rămână neschimbată până la ora 16:00, când se va încheia prima probă”,a declarat Ioana Dăneţiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar Sibiu.

La nivelul judeţul Sibiu, candidaţii vor susţinut examenele în şase centre de examen. Astfel, în Sibiu sunt stabilite centre la Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Tehnic Independenţa Sibiu, iar la Mediaş la Şcoala Naţională de Gaz Mediaş şi Grupul Şcolar Automecanica Mediaş.

Următoarea probă va fi cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă, programată în intervalul 21-22 august, în timp ce evaluarea competenţelor digitale va avea loc în 23- 24 august.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la aceste probe nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.

Prima probă scrisă (limba şi literatura română) a Bacalaureatului din sesiunea de toamnă se va desfăşura luni, 27 august.

Aceasta va fi urmată marţi, 28 august, de proba de limba şi literatura maternă, în timp ce proba obligatorie a profilului este programată pentru miercuri, 29 august.

Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc, vineri, 31 august. În 2 septembrie, până la ora 16:00, vor fi afişate primele rezultate, iar între orele 16:00-20:00 vor putea fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afişate în 5 septembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus