Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
8°C

Proiect de hotarare: casatorii oficiate si sambata si duminica

Pe baza listei de semnături strânsă în timpul campaniei electorale, consilierii locali din partea PD-L, Livia Sava și Mariana Brunchea, au inițiat un proiect de hotărâre prin care solicită oficierea căsătoriilor și în zilele de sâmbătă și duminică. Serviciul public comunitar de evidență a persoanelor a oprit oficierea căsătoriilor în zilele respective ale săptămânii începând cu anul 2010, după ce autoritățile centrale au redus organigramele instituțiilor publice și au interzis plata orelor suplimentare pentru bugetari. Numărul angajaților Serviciului de stare civilă va scădea în continuare, așa că raportul de specialitate întocmit și aprobat de primarul Klaus Johannis propune respingerea proiectului de hotărâre inițiat de Brunchea și Sava.

”La solicitările repetate ale cetățenilor Municipiului Sibiu, în ziua de 15 mai 2012, ziua în care se sărbătorește familia, am început demersurile pentru strângerea de semnături în susținerea unui proiect de hotărâre a Consiliului local privind oficierea căsătoriilor și în zilele de sâmbătă și duminică. În acțiunea respectivă s-au strâns un număr de 1.033 de semnături pentru susținerea acestui proiect”, arată în expunerea de motive Livia Sava și Mariana Brunchea. Reprezentate ale PD-L în legislativul local, cele două cer ca și sâmbăta și duminica, tinerii să se poată căsători între orele 8:00 și 14:00.

Raportul de specialitate care însoțește proiectul propune Consiliului local respingerea acestei inițiative. Conducerea Serviciului de stare civilă arată că, până în 2010, aici lucrau 15 persoane, iar acum mai lucrează 11. ”Volumul de muncă a crescut din cauza disponibilizărilor de personal și a majorării numărului de solicitări ale cetățenilor, precum și a numeroaselor modificări legislative care presupun activități noi. Funcționarii existenți au o încărcătură de sarcini peste normal, ca urmare a redistribuirii atribuțiilor personalului disponibilizat în anul 2010. În prezent, atribuțiile de serviciu sunt îndeplinite zilnic cu preponderență în afara orelor de program”, se arată în raportul de specialitate întocmit.

Chiar dacă prestează ore suplimentare, angajații Stării civile nu primesc drept compensare zile libere, din cauza deficitului de personal. Ședința în care proiectul de hotărâre va fi supus votului are loc joi, 30 august.  Având în vedere faptul că raportul de specialitate este aprobat de primarul Klaus Johannis, care controlează majoritatea din Consiliul local prin intermediul colegilor săi din FDGR, proiectul inițiat de reprezentantele PD-L are șanse maxime de a fi respins.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Sibian

Acum 11 ani

Deci Boc taie sporuri si personal. Si acum tot ele vor sa faca rahatul praf. Cata ipocrizie.
Raspunde

Bocul Mic

Acum 11 ani

Autoritatile locale nu au auzit de posibilitatea de a propune modificarea actelor normative? Ori de punerea in aplicare a celor existente? Ma refer la aplicarea legii salarizarii unice care este in vigoare dar neaplicata de pe vremea guvernului Boc.
Raspunde

bibi

Acum 11 ani

Bine ca Johannis a putut sa oficieze personal, intr-o sambata, cununia fiului lui Gradinar de la Centrale termice, singurul bugetar din Romania milionar in euro.
Raspunde

lola

Acum 11 ani

daca se vrea se poate...este incomod sa faci cununia civila marti iar nunta sambata...personal mi-ar face placere sa fac totul in acceasi zi...din 14 persoane acum sunt 11 persoane la evidenta populatiei cred ca se poate face un sacrificiu pt a oficia cateva ore casatorii sambata si duminica
Raspunde

x

Acum 11 ani

atata timp cat in alte localitati, tot din judetul Sibiu, se pot oficia sambata si duminica, nu vad de ce nu se pot si in Sibiu
Raspunde

ion

Acum 11 ani

Aici nu se vrea acest lucru,cu putina organizare nu este un lucru mare sa faci asta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus