Vineri,
21.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Sibiul își va stabili Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate pentru următorii ani

Sibiul își va stabili Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate pentru următorii ani

Primarul Astrid Fodor și Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, domnul Ion Ștefan au semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul Strategie inteligentă bazată pe integrare și urbanizare smart - SIBIU SMART, finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.

“Sibiul se dezvoltă în ritm susținut și de aceea are nevoie de documente strategice care să continue coerent și inteligent dezvoltarea orașului, pentru a răspunde nevoilor curente și viitoare ale comunității. Vom utiliza fonduri europene nerambursabile pentru a actualiza Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate Urbană ale orașului. Ceea ce este și mai important, ca și în cazul Strategiei de Dezvoltare și a Planului de Mobilitate realizate în 2016-2017, și de această dată vom colabora îndeaproape cu comunitatea sibiană pentru a le contura prin consultări largi și repetate, pentru a oglindi cât mai fidel ceea ce sibienii își doresc pentru orașul lor” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Valoarea proiectului este de 998.500 lei, din care 978.530 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă. Termenul de realizare a acestor două documente este septembrie 2021.

Scopul proiectului este acela de a elabora:

  • Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Sibiu 2021-2030, prin care se va elabora o viziune pentru dezvoltarea orașului până în 2030, stabilindu-se direcții și obiective strategice pentru perioada 2021-2030, se va stabili un Plan de acțiune și o listă de proiecte concrete care să se înscrie în aceste direcții și obiective. De la proiecte de infrastructură și până la amenajarea de noi obiective de agrement, Strategia va propune viitoarele investiții ale orașului.
  • Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Sibiu 2021-2030, prin care se vor stabili noi măsuri pentru creșterea mobilității locuitorilor, cu respectarea mediului înconjurător, punând accent pe utilizarea transportului public și a mijloacelor de deplasare prietenoase cu mediul - pietonală sau cu bicicleta – în defavoarea autovehiculelor particulare.

Un scop secundar al proiectului este instruirea a 40 de persoane din administrația locală pentru dobândirea cunoștințelor necesare privind planificarea strategică pentru dezvoltarea unui oraș și pentru asigurarea unei mobilități urbane funcționale. Un subiect important al instructajului va fi abilitatea de a prioritiza proiectele și de a le monitoriza în perioada implementării lor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

sibianca

Acum 4 ani

Domnilor din primarie sunt povesti ce ne prezentati. Sa ne explicati ce sunt mijloacele de deplasare prietenoase cu mediul pe cand in tot Sibiul circula masini cu tonaj mare peste 3,5 tone, bascule betoniere,camioane de tot felul fara a respecta semnele de circulatie respectiv tonaj si viteza si mai vreti sa spuneti ca va preocupa mibilitatea in Sibiu cu respectarea regimuli de noxe, cu respectarea mediului inconjurator. Nu inteleg ce vor face acei 40 de oameni din primarie, cred ca o sedinta, unde ne spuneti ce bani s-au irosit si cam atat. Vrem ceva concret, vrem aer curat, mai multe parcuri, zona verde pe strazile sibiului unde sa ne putem plimba, piste de biciclete care nu se pot face din cauza soselelor foarte ingustre si stramte din oras.
Raspunde

Eu

Acum 4 ani

Primarul din Cisnadie, ce proiecte de mobilitate urbana are pentru Cartierul Arhitectilor?
Raspunde

statul defect

Acum 4 ani

lasati-o mai moale cu hartiile....sa va acoperiti de hartoage sunteti buni faceti ceva concret?de ex ce demersuri a-ti intreprins in colaboararea cu CJ pt centura de sud?
Raspunde

Putem să ne şi felicităm!

Acum 4 ani

Adevărul e că şi planul de mobilitate urbană anterior a fost pus în practică ceva fenomenal!
Raspunde

io de la tara

Acum 4 ani

sper ca la urmatoarele alegeri dispare din peisaj madam Fodor. viziunea ei legata de mobilitate e zero. atata timp cat nu ia in considerare extinderea transportului public in localitatile din jurul Sibiului sa nu vorbeasca de mobilitate. mii de persoane sunt nevoite sa mearga zilnic cu masina prin centrul Sibiului din Selimbar si Cisnadie pana in zona industriala vest pentru ca de ani de zile ea considera ca Tursibul e al sibienilor. as pune-o sa stea pe trotuar pe Milea sau pe Calea Dumbravii(intre Mihai Viteazu si Milea) intre 7 si 9 dimineata si 4 si 8 seara, intr-o zi cu trafic normal (zi de scoala, cand toata lumea merge la munca) sa vada cat de "nepoluat" e Sibiul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus