Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Starea scolilor din judetul Sibiu inainte de inceperea anului scolar

Conform conducerii Inspectoratului Școlar Județean, la acest moment marea majoritate a școlilor din județul nostru sunt pregătite de începerea noului an școlar. Există însă și probleme: 24 de unități nu au autorizație de funcționare, în câteva școli sala de sport a devenit clasă pregătitoare iar în două unități toaleta este de fapt latrină.

Din cele peste 150 de unități școlare din județ 24 nu au încă autorizație de funcționare. ”Acestea sunt în curs de rezolvare. Rămân câteva școli care sunt retrocedate și nu putem face nimic acolo. Noroc că primarii sunt de condiție și se ocupă ei serios de pregătiri”, a declarat Ștefan Firu, inspectorul școlar general al județului.

Cât privește clasa pregătitoare, Ștefan Firu spune că sunt 174 astfel de clase și 2780 de copii înscriși. Pentru pregătirea dascălilor, funcționează deja șase centre, care sunt în plină activitate. ”90 la sută din mobilierul necesar acestor clase este asigurat, restul de zece la sută urmând a sosi săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare cel mai târziu”, mai spune Firu. Tot pentru clasa pregătitoare, la Școala nr. 16 de pe strada Argeșului spre exemplu, sala de sport a fost împărțită pentru a face loc unui nou spațiu. Probleme similare se întâlnesc și în mediul rural. Tot ]n mediul rural mai există două școli care au toaletele în fundul curții. Ștefan Firu spune că se lucrează pentru schimbarea acestei situații.

Majoritatea unităţilor şcolare din judeţul Sibiu au acces la sisteme de încălzire cu gaz metan, excepţii făcând unele şcoli din mediul rural, care asigură încălzirea prin intermediul combustibilului solid ( lemn de foc/cărbuni).

În ceea ce priveşte aprovizionarea cu combustibil solid ( lemn de foc/cărbuni) pentru sezonul rece 2012/2013, Inspectoratul Şcolar al judeţului Sibiu a solicitat conducătorilor unităţilor de învăţământ informaţii privind eventuale probleme ivite în activitatea de aprovizionare. Până la data curentă, unităţile de învăţământ din mediul rural nu au semnalat la I.Ş.J. Sibiu probleme în gestionarea activităţii de aprovizionare. În anul şcolar 2011-2012 au existat însă situaţii izolate când, datorită preţului sau presiunii scăzute a gazului metan (chiar defecţiuni la sistemele de alimentare cu gaze naturale), unele unităţi de învăţământ au funcţionat perioade limitate de timp fără încălzire (de exemplu, Şcoala Curciu, structură a Şcolii cu clasele I-VIII Dîrlos).

Prima zi de şcoală va fi în 10 septembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Tarcea

Acum 11 ani

In satul Mag scoala urma ca, in acest an, sa fie racordata la reteaua de apa potabila din sat si sa se rezolve problema canalizarii tot pentru scoala. Acest obiectiv era propus de catre vechiul Consiliu Orasenesc condus de catre fostul primar. S-a schimbat primarul, s-a abandonat ideea. Oare ce se intampla domnule actual primar?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus