Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Bolta Rece. Mancam sau mergem la Metro cu prietenii?

Restaurantul redeschis acum aproximativ zece ani are cel mai generos cadru verde din oraş. Într-una din serile târzii ale săptămânii trecute, au ales să împroaşte în aerul răcoros nişte muzică live, cântată la o orgă, după care au lăsat în difuzoare să răsune un post de radio cu un DJ foarte strident. Omul de la orgă îşi încheiase repertoriul. Terasa deja începea să se golească, nu cred că puteam număra zece mese ocupate.
Am zis că o fi de la oră. Că era deja întuneric afară şi vor fi fiind şi ospătarii, alături de ceilalţi oameni din restaurant obosiţi după o zi de muncă. Totuşi, după cinci minute în care niciun ospătar nu m-a băgat în seamă şi doi nu m-au auzit, am ridicat un pic mai tare vocea cerând un meniu.
Cred că am nimerit unul dintre cei mai de treabă ospătari de la Bolta Rece. Lui nu i-am auzit poveştile sau impresiile de peste zi, după cum le-am auzit pe ale colegilor săi, care insistau să le strige colegilor de la bar, la concurenţă cu DJ-ul care se auzea de la radio.
Meniul de la Bolta Rece nu este nici prea-prea, nici foarte-foarte în ceea ce priveşte amplitudinea. Ca preţuri, sare un pic de medie. Italienii îşi lasă în mod evident amprenta, prin urmare nu puteam alege decât nişte paste. Cum îmi era foame, am gândit să fie şi cu ceva carne, astfel că m-am oprit asupra unei porţii de "ravioli casa con carne". La aproape 20 de minute de la sosirea pe terasa cu aer plăcut de la Bolta Rece, aşteptam singur mâncarea cerută. Şi ştiţi cum e când eşti singur la masă. N-ai cu cine vorbi, ce face, aşa că vezi mai atent masa ştearsă în grabă, auzi involuntar poveştile chelnerilor, te amuzi uşor de osteneala vreunui picolo.
Nu a durat mult până a venit mâncarea. Vreo 15 minute, cel mult. Însă, tare aş băga mâna în foc că acele opt-nouă bucăţi mari de ravioli din farfuria adusă mie nu erau făcute în bucătăria din apropiere. Imaginea semăna izbitor cu cea a porţiilor de la Metro, de exemplu. Iar carnea din interior, îmi dădea ghes înspre aceeaşi direcţie. O mâncare nu prea strălucită, prin urmare. Nici sosul nu a salvat mare lucru. Sau poate mă voi fi înşelat eu, iar ravioli 'celea erau făcute în bucătăria de alături, dar acum mai multe zile.
Porţia fiind mică, am mâncat-o, totuşi şi am decis să continui cu un desert. Ospătarul – v-am spus, cred că era cel mai de treabă – a venit rapid să mă ghideze printre dulcegăriile din meniu, lăsându-mă să cred că pot deveni un fan al deserturilor. Ei bine, nu am devenit la Bolta Rece. Clătitele cu fructe, comandate de mine, erau... simple clătite, între care au fost dosite bucăţi mari de mere, kiwi, ananas şi ceva piersică. Un pic prea uscat totul, pentru un desert de zece lei.
Norocul meu din acea seară, ospătarul, mi-a adus rapid nota. 38 de lei, cu totul. Şase lei apa, alături de cei 22 de lei pentru paste.

Pasta mia!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Bolta Rece

Vizualizari: 1829

Comentarii

12 comentarii

Alin

Acum 11 ani

hai Traiane ca ti-a placut, te-am vazut cum savurai seara pe la ora 22 cred ca era. Terasa era aproape plina, daca nu savurai cu atata pofta si nu te uitai numai in farfurie, ai fi vazut ca doar in stanga ta, era o gasca mare :)
Raspunde

alex

Acum 11 ani

matematica asta bat-o vina!
Raspunde

un sibian

Acum 11 ani

locatie faina...mancare de 2 bani
Raspunde

rosu

Acum 11 ani

Nici pe mine nu mai vede Bolta Rece curand. Servire kk, mancare scumpa, cortul urias care strica tot ambientul...
Raspunde

eu

Acum 11 ani

lasati-ma fratilor ca ziaristul asta cu pretentii de \"food critic\" din 50 de restaurante daca a gasit 3 care sa ii placa.
Raspunde

@eu

Acum 11 ani

si normal.pentru ca restaurantele din sibiu sunt praf.numeri pe degetele de la o mana restaurantele care sunt cu adevarat restaurante.majoritatea sunt cantine.asa ca hai pa!!!!!
Raspunde

#

Acum 11 ani

Stiti care ingredient e cel mai cumparat (de catre restaurante) de la Metro? VEGETA.
Raspunde

@@eu

Acum 11 ani

nu cred ca domnul ziarist sau multi dintre oameni din sibiu si-ar permite sa manance la un restaurant cu mancare \"ne-metro\". restaurantele s-au adaptat la banii oamenilor. sau lor nu le-ar conveni sa aiba produse mai scumpe si automat profit mai mare?
Raspunde

bucatarul

Acum 11 ani

pe lista ar trebui sa mai pui langa vegeta si: secretul gustului, sos brun (cel mai banal sos de bucatarie). Din pacate putin sunt cei ce stiu sa foloseasca condimente, ma rog toata lumea cu gusturile lui!
Raspunde

ionut

Acum 11 ani

bucataru va asteapta sa fa faca cadou o portie de ravioli facute in casa nici decum de la metro si in primu rand cele unplute cu carne in ziua respectiva nu existau cele ce leati mancat erau umplute cu ciuperci ear de sos intradevar era un sos de carne(sos ragu) cel cerut de dumneavoastra orcum va multuim ca existati si ca ne faceti reclama fara sa va platim .data vitoare nu mai mancati tot si dupaia cautati motive.
Raspunde

siby

Acum 11 ani

@10 ....Ionut sa inteleg ca lucrezi in \"domeniul bucatarie\", dar daca gatesti asa cum te exprimi in scris, mai bine te rog sa ne spui pe unde lucrezi sau unde vei lucra in viitor ca sa ne scutesti de o seara neplacuta. Fara suparare, insa mai bine nu comenta! RETETA SI OFERTA ZILEI:RAVIOLLI CU CARNE LA CONSERVA DE 800g - PRODUS MAGGI 8 LEI!!!!
Raspunde

Ion

Acum 11 ani

@10 ba analfabetule, da greu cu critica la tine, va considerati perfecti acolo la bolta ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus