Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Despre lucru

Am dat zilele trecute peste un fost coleg de facultate, atât de schimbat în rău încât aproape nu l-am recunoscut. Ne-am oprit câteva minute pe trotuar, să mai schimbăm o vorbă și am aflat că o ducea rău financiar, nu avea serviciu și trăia mai mult din pensia părinților. Avea un tatuaj cu Antena3 pe mână și îmi tot repeta că țara asta este de rahat. Mi-a spus că din primăvară nu mai lucrează, de când cu protestele împotriva lui Băsescu.
”Am fost, atunci, zi și noapte pe stradă. Mi-a plăcut. Mergeam pe mijlocul străzii, păzit de polițiști... E un sentiment plăcut. Apoi, după plimbare, mergeam în bar să ne facem strategia pentru a doua zi. Stăteam târziu în noapte și nu mă mai puteam trezi devreme a doua zi. După două săptămâni de proteste, timp în care nu am dat deloc pe la lucru, am fost dat afară. Patronul ăla, un tâmpit de băsist, n-a înțeles că noi scandam pentru libertate, pentru lucruri mărețe, mult mai importante decât fabrica lui de rahat... Nu m-am enervat. M-am simțit eliberat și am mers apoi fără oprire la marșurile din Sibiu. M-am împrietenit cu suporterii și m-am distrat de minune. Am băut ca în tinerețe. A fost ceva fain. Când s-au oprit proștii din protestat, m-am dus în București. Dar și proștii ăia s-au oprit apoi. Atunci, m-am întors în galerie, pe stadion și am scandat acolo până s-a încheiat campionatul. Am ajuns și de două ori la poliție, că m-am bătut cu băsiști. De mai multe ori când ieșeam din bar, noaptea târziu, începeam să scandăm pe Bălcescu. Încercam să reaprindem spiritul libertății, dar boii nu se alăturau. Îți dai seama că i-am luat la bătaie pe câțiva din ei... Lucrurile au început să meargă prost acum câteva luni, când ai mei nu au mai vrut să îmi mai trimită bani, pe motiv că nu sunt om serios și că nu îmi caut de lucru.... Dar ei nu înțeleg. Sunt niște băsiști triști. Ei nu înțeleg că nu am timp să mă angajez, când am atâtea proteste planificate. Acum câteva săptămâni, când au reînceput protestele, m-am dus glonț în Piața Universității.  Am strigat că sunt flămând, că nu am de lucru, că în România nu poți trăi... Eram ultimul care pleca în fiecare noapte, de acolo. Mergeam apoi toți prietenii în bar, împreună cu ăia de la Antena 3 și discutam până la ziuă. Apoi, o luam de la capăt... Ce fain a fost... Ai mei însă, nu au vrut să mai vorbească cu mine. M-au rugat să mă angajez undeva. Oriunde. Eu le-am spus că statul e de vină pentru situația mea. Că România nu mă lasă să trăiesc. Că nu e vina mea. L-am spus asta și în direct la Antena 3. Am spus țării că Băsescu m-a lăsat pe drumuri din primăvară și că de atunci mă chinui să trăiesc.”
Apoi, fostul meu coleg și-a dat seama că a vorbit cam mult și mi-a aruncat și mie o întrebare cu ”tu ce mai faci...”
Eu i-am spus, pe scurt, că lucrez pe cont propriu, că sunt implicat în trei proiecte complexe și că lucrez până târziu în noapte, cam mult, și că am planuri pe termen lung și că nu mă interesează porcăriile politice. El, apoi, s-a dat un pas înapoi, m-a căutat de jos în sus și mi-a spus în scârbă: ”Bă, tu ești băsist!” Apoi s-a întors pe călcâie, mi-a aruncat un salut scârbit și a plecat repede spunând că trebuie să ajungă la București să facă lucruri mai importante.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

13 comentarii

gigi

Acum 11 ani

FF tare. Sunt o natie aparte protestatarii din ziua de azi.
Raspunde

panica

Acum 11 ani

***
Raspunde

val-jan

Acum 11 ani

***
Raspunde

romanul ardelean

Acum 11 ani

Duminică 9 septembrie , ora 15.00 La Sibiu va avea primul Marş Unionist din Oraş. Câteva sute de oameni se vor strânge din tot Ardealul pentru a cere Unirea României cu Moldova. Voi trebuie să promovaţi acest mesaj mai departe. Se pleacă din piaţa centrală. UNIREA FACE PUTEREA !!! www.Actiunea2012.ro
Raspunde

m

Acum 11 ani

@romanul ardelean lasa-i fra\' in saracia lor de basarabeni, ca nu vor sa se uneasca cu romania. si ce vrei, sa-i subventioneze ardealu\' si pe aia? iar asa, ca si chestie nationalista: r.moldova e un stat ROMANESC independent. sau, dupa voi, e romanesc doar daca e condus din tigania de la bucuresti? bravo lor ca nu vor unire cu romania ci sa fie romani stapani in statul lor romanesc(nu conteaza ca-si zic moldoveni, bine ca nu-si zic rusi ). si nici nu-s ocupati (oficial)de rusi, de ucrainieni sau mai stiu io de cine. iar daca nu le place influenta ruseasca, sa lupte impotriva ei, ca-s majoritari doar. noi, ca frati ai lor, ii vom sustine in ceea ce isi doresc. dar fara unire!(pe care oricum n-o vor)
Raspunde

m

Acum 11 ani

apropo, pe cand un mars separatist al ardealului? glumesc, doar mars autonomist, nu vreau independenta totala, ca mi-e draga romania, dar urasc cum e organizata.
Raspunde

m

Acum 11 ani

si jos basescu, ponta etc.! viva la revolucion! ala din articol ar merita sa candideze si sa fie ales. eu l-as vota, ca mai rau decat sa fii reprezentat de stirbet, turcan sau ariton n-are cum sa fie la sibiu.
Raspunde

Rasinar

Acum 11 ani

Foarte bun articol!
Raspunde

gabsta

Acum 11 ani

intotdeuna i-am privit cu superficialitate pe fostii mei colegi de la jurnalism din sibiu :) am incercat sa-l recunosc pe fostul tau coleg :) chiar daca este fictiv l-am asociat cu o persoana din generatia noastra :))) tare nu?! in fine, sunt placut surprins de felul in care ai descris o categorie de oameni care plutesc printre noi. Succes cu proiectele tale ... totusi sunt sigur ca turnul sfatului este doar o etapa :)
Raspunde

ups!

Acum 11 ani

Cu emoţiile inerente unei zile de poveste, colega noastră, Alexandra Cheşcu, a spus ieri un \"DA\" hotărât, acceptând să-şi petreacă viaţa alături de Laurenţiu Parnică, alesul inimii ei. Le urăm amândurora multă sănătate, zile senine şi copii frumoşi! Casă de piatră! TRIBUNA.
Raspunde

buluc

Acum 11 ani

Foarte bun articolul !!!
Raspunde

mike

Acum 11 ani

Sint ingrijorat de faptul ca sint prea multi derbedei din astia care i-si dau aere de baieti cu studii superioare , dar la pus umarul -- lasa pe babacu-- capusele societatii--ceva antidot??
Raspunde

proaspat maritat

Acum 11 ani

***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus