Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
0°C

ACTUALIZARE Sibiul recicleaza. Sibienii intarzie, dar se prezinta

Vineri, șapte septembrie 2012, a avut loc, la ora 11, în sala de consiliu a Primariei Municipiului Sibiu, întâlnirea cu cetățenii Municipiului, în cadrul Campaniei SIBIUL RECICLEAZĂ.

La întâlnire au luat parte viceprimarul municipiului Virgil Popa, care a rostit cuvântul de deschidere, iar printre invitații prezenți s-au numărat secretarul general al Partidului Ecologist filiala Sibiu, presedintele PP-DD filial Sibiu si consilierul judetean PP-DD Iacob Puscas, reprezentanți ai firmelor de salubrizare, care opereaza în zona 1 Sibiu, reprezentanti ai presei.

Sibienii - categoria căreia i se adresează, în principiu, acest proiect , au întârziat la întâlnirea organizată la Primărie, însă, organizatorii transmit că aceștia au ajuns, până la urmă, numărul lor fiind în jurul a 40 de persoane. „Au venit puțin mai târziu, dar au venit. Așa e la început, dar sperăm ca pe viitor să fie mai mulți oameni interesați de reciclarea gunoaielor”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, Alina Oberdorfer, coordonatorul echipei de asistență tehnică din cadrul proiectului, care, în cadrul întâlnirii de astăzi, a facut o prezentare a stadiului actual al proiectului pentru zona 1 Sibiu si pentru întreg judetul. A fost vizionat, apoi, filmul de promovare pentru școli al proiectului, film realizat în anul 2011, care a fost transmis pe support dvd prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean către toate unitatile de învățământ din județ.

La sfârșitul întâlnirii, au fost împărțite cetățenilor prezenți în Piața Mare din Sibiu materiale promoționale - plase de bumbac inscripționate, tricouri de bumbac personalizate cu denumirea proiectului, materiale informative tipărite.

„Sibiul Recileaza” este o campanie de promovare publică în rindul cetățenilor din toate unitățile administrativ-teritoriale, a proiectului cu finanțare europeană „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Sibiu”, semnat de CJ Sibiu cu Ministerul Mediului în anul 2010, și care are o perioadă de implementare de trei ani, respectiv 2011-2013.

A fost cea de-a 53-a întâlnire

Unul din coordonatorii „Sibiul Reciclează” a spus, înainte de începerea prezentării propriu-zise, că această întâlnire cu oamenii trebuia să fie cea de-a 53-a din cadrul proiectului. „Este a 53-a întâlnire din cadrul campaniei de informare și conștientizare > și, cel mai important, este prima întâlnire cu cetățenii în municipiul Sibiu. De ce ne întâlnim cu cetățenii? - pentru a prezenta care este obiectul acestui proiect pe care noi îl implementăm. Și, cel mai important, în ce va consta colectarea colectarea separată a deșeurilor și întreg sistemul de gestionare a deșeurilor pentru Municipiul Sibiu. A avut loc întâlnire în Municipiul Mediaș și în aproape toate orașele din județ. Să nu credeți că Sibiul este lăsat la sfârșit. Din contră, a fost un program bine stabilit, și acest calendar a fost determinat de realizarea pliantului special pentru municipiile Sibiu și Mediaș, unde colectarea separată este puțin altfel față de cea din celelalte localități. Continuăm întâlnirile cu cetățenii, continuăm implementarea proiectului, au început lucrările de construire și le urmărim cum avansează. Sperăm că în prima parte a anului următor să fie delegat Serviciul de Salubrizare, atât pentru colectare și transport pentru zona Sibiu - municipiul Sibiu și încă 21 de localități, cât și pentru operarea instalațiilor, care se operează prin proiect”, a declarat Alina Oberdorfer, coordonatorul echipei de asistență tehnică din cadrul proiectului.

Feedback, prin sondaj de opinie. 

Reușita proiectului va putea fi declarată abia în finalul lunii octombrie, atunci când se va finaliza și sondajul de opinie al celor de la „Sibiul Reciclează”. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

eu

Acum 10 ani

Poate ar fi fost interesant sa va si documentait putin inainte: pe pagina proeictului de facebook ultima actualizare este din 24 feb 2012 pe site-ul proeictului 25 iulie. Daca va uitati mai atent ati observa ca nici in ziarul dvs. nu apare vreo stire legata de aceste inatalniri. Cred ca ar fi mai nimerit un articol despre ce se intampla cu adevarat in acest proiect dincolo de bla bla-urile clasice din comunicate cu ecologie, colectare selectiva etc..
Raspunde

INTILNIRI

Acum 10 ani

DACA URMARITI> 1. ***www.sibiulrecicleaza.ro/?page_id=289 2. ***www.sibiulrecicleaza.ro/?page_id=317 3. ***www.cjsibiu.ro/portal/sibiu/cjsibiu/portal.nsf/AllByUNID?OpenView&GetPage=/portal%2Fsibiu%2Fcjsibiu%2FStiri.nsf%2FvwStiri%2FB078220361FDB65EC2257A6A00303967%3FOpenDocument%7CTipDocument%3DStire DOAR TREI ADRESE CARE AR TREBUI PUTIN VERIFICATE. CE SE INTIMPLA CU ADEVARAT IN PROIECT?...toate intilnire sunt publice...comunicatele de presa sunt publice si se transmit la presa. turnul sfatului a mai scris despre acest proiect...vezi si... ***www.turnulsfatului.ro/15211/spectacol-in-centru:-”iar-maro-de-ai-desaga--biodegradabil-baga”.html?sst=sibiul recicleaza sau poate daca ai timp ***www.turnulsfatului.ro/14495/prima-intalnire-cu-cetatenii-pentru-implementarea-proiectului-integrat-de-gestionare-a-deseurilor.html?sst=sibiul recicleaza asa ca...si dvs ar trebui sa va mai documentati putin...cit priveste adresa de facebook...nu cred ca e sursa de informare pt un proiect european de asemenea anvergura...dar daca vreti puteti sa insistati acolo si sa evitati cu buna stiinta alte surse mult msai bune cum e si acest ziar din care citati trunchiat. O mica intrebare>>> de ce nu ati venit cu vecinii, prietenii, cunoscutii etc....fiindca primaria a dat comunicatul de presa si a lansat invitatia din timp...sau nici site-ul primariei nu e o sursa de informare pt dvs....
Raspunde

Vasile

Acum 10 ani

Sibiul nu recicleaza! Metodele de colectare a gunoiului din Sibiu sunt la nivelul anului 1990, adica ducem gunoiul la \"groapa\", iar despre reciclare n-are rost sa vorbim. In Romania se recicleaza 1%... Daca Sibiul este c-am ultimul pe tara la reciclare, Mediasul este primul...
Raspunde

INTILNIRI

Acum 10 ani

SIBIUL RECICLEAZA se refera la judetul Sibiu. Mediasul a inceput intr-adevar printr-un proiect anterior. SIBIUL RECICLEAZA SE REFERA LA TOATE LOCALITATILE DIN JUDET, MUNICIPII, ORASE, COMUNE. DESPRE RECICLARE N-ARE ROST SA BATEM CIMPII, CUM FACETI DVS...DAR DE VORBIT SI DE ACTIONAT AR TREBUI SA ACTIONAM TOTI. VA INVIT SA RECICLATI....NU SA COMENTATI RAUTACIOS. SUCCES.
Raspunde

www

Acum 10 ani

De acord, este f. bine sa se realizeze reciclarea, dar pentru asta nu e nevoie de containere separate ? Unde sunt ?
Raspunde

container

Acum 10 ani

din cite stiu se vor pune containere separate si anume pentru reciclat hirtia, pentru plastic si metal si pentru sticla. am inteles ca ele vor fi puse in municipiul sibiu la sfrirsitul abului, de asemenea se construieste acum o statie de sortare la sura mica dar si o statie de compostare a deseurilor biodegradabile, asta inseamna ca tot ce e biodegradabil se duce acolo in statia asta construita dupa standardele ue, deci cu celule de compostare anaerob si alte smecherii...ceea ce inseamna ca vom lua compost si pamint de flori de acolo. am inteles ca ar fi mult mai bun decit cel din olanda...asa s-ar fi exprimat expertii ue. ideea e ca chiar daca mai dureaza citeva luni un astfel de proiect ar fi super pt sibieni daca vor intelege sa colecteze selectiv macar pe aceste citeva categorii la inceput pt ca in tarile dezvoltate sunt unii care colecteaza pe mai mult de 10 categorii. eu as vrea sa ii vad pe concetatenii mei ca colecteaza corect si pe astea citeva categorii chiar ii rog sa o faca fiinca e spre binele nostru.
Raspunde

#

Acum 10 ani

Pe cine sa contactez daca doresc sa distribui pliantele/fluturasii de aici: sibiulrecicleaza.ro/?page_id=293 Va rog lasati mesaj la comentarii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus