Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Descinderi in Sibiu si in alte sapte judete pentru evaziune cu combustibili

Procurorii  Direcției de Investigație a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism vizează un grup infracțional format din opt persoane, care a prejudiciat bugetul de stat cu cinci milioane de euro prin sustragerea de la plata accizelor aferente operaţiunilor comerciale efectuate cu motorină Euro 5, comercializată pe piaţa internă.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Biroul Teritorial Călăraşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  S.C.C.O Călăraşi şi I.P.J. Călăraşi  efectuează 33 de percheziţii domiciliare, precum şi la sediile mai multor societăţi comerciale din municipiul şi judeţul Constanţa - 13 , municipiul Bucureşti - 4, municipiul Călăraşi – 8 şi judeţele Sibiu -3, Giurgiu -1, Prahova-2, Alba-1 şi Vâlcea –1, vizând destructurarea  unui grup infracţional organizat, constituit din opt persoane, specializat în activităţi de evaziune fiscală cu produse energetice – combustibili.

„În fapt, se reţine că  învinuiţii  au constituit un grup infracţional organizat vizând prejudicierea bugetului de stat în modalitatea sustragerii de la plata accizelor aferente operaţiunilor comerciale efectuate cu motorină Euro 5, comercializată pe piaţa internă.

În fapt,  membrii grupării au achiziţionat cantitatea de peste 11.000 tone motorină Euro 5,  în regim suspensiv de la plata accizelor,  în scopul transformării în produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu şi motorină Navo, prin antrepozitul fiscal situat în mun. Călăraşi”, se arată într-un comunicat de pe site-ul D.I.I.C.O.T.

Motorina, comercializată prin societăți „fantomă”

În realitate, motorina era comercializată prin intermediul unor societăţi comerciale care deţineau staţii de distribuţie a carburanţilor, pe circuitul comercial fiind interpuse şi societăţi comerciale tip „fantomă”, fiind utilizate  documente contabile din care să rezulte în mod nereal că au fost achitate accizele.

Activitatea infracţională a fost sprijinită de către funcţionari vamali din cadrul D.J.A.O.V. Călăraşi,  prin efectuarea unor controale formale la societăţile comerciale implicate şi prin asigurarea unor spaţii necesare funcţionării societăţilor.

Prejudiciul cauzat  bugetului de stat este estimat la suma de 5 milioane de  Euro.    În acest caz, la sediul D.I.I.C.O.T. vor fi audiate 12 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Bucureşti, BCCO Alba şi BCCO Constanţa. Suportul  tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRIşi DGIPI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Un curios

Acum 10 ani

Nu avem voie sa aflam care sunt cele trei firme sibiene verificate? Sau trebuie sa ne documentam singuri? Sau una dintre ele a sponsorizat si acest ziar?
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

@un curios: Corect! Jurnalism de doua parale.
Raspunde

nelu

Acum 10 ani

scrie mai nene firmele sa ne ferim sa mai cumparam laturii
Raspunde

Cititescu

Acum 10 ani

ALE CUI ERAU BENZINARIILE ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus