Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Primul drum turistic din Sibiu, ”schimbat la fata”: Rasinari – Poplaca – Orlat

Cu o întârziere de mai bine de un an, drumul Rășinari – Poplaca – Orlat a fost finalizat. Fosta ”cărare” folosită mai ales de căruțași măsoară 13,8 km de asfalt nou care vor face parte din viitorul traseu turistic care să lege Tălmaciu de Transalpina.
Valoarea totală a investiției a fost de aproximativ 8,5 milioane de lei fără TVA, banii fiind alocați prin intermediul Programul Operațional Regional. Lucrarea a fost executată de asocierea formată din SC Comtram SA – DPC SA – Geiger Transilvania. Recepția la finalizarea lucrărilor a fost încheiată în prima zi a acestei săptămâni. Întârzierile în derularea lucrărilor au avut două motive: condițiile meteo și lucrările de apă și canalizare din Poplaca, cărora le-a fost acordată întâietate.
În cursul acestei luni urmează să fie semnată recepția și pentru lucrările la drumul Jina – Șugag, lucrare finanțată de asemenea din fonduri europene. Drumul face legătura directă cu Transalpina. ”Este un traseu turistic deosebit. Vorbim de un sector de drum foarte important. cel care va face legătura între drumul european care trece prin Tălmaciu și drumul către Șugag, către Transalpina”, spune Ioan Banciu, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu.

Foto: arhiva CJ Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

poplacean

Acum 10 ani

Va place s-a va laudati cu cea facut BOTEHSS apucativa de stadionu municipal de spitalu regional si alte lucrari prioritare SIBIULUI
Raspunde

@Banciu

Acum 10 ani

Domnule „cioban din Tilisca” si prin Tălmaciu și pe la Saliste spre drumul către Șugag, către Transalpina este tot drum european. Invata sa discuti cu oamenii si sa nu-i mai jignesti, esti un cioban incult din Tilisca, care nu poate sa tina niciun macar un discurs... fara sa intri in aberatiile tale.
Raspunde

Vasile

Acum 10 ani

acest drum este asfaltat? sau doar pietruit? in articol scrie asfaltat,in poza e macadam oare cum e?
Raspunde

Sibianul

Acum 10 ani

Poza e veche . E asfaltat. Mi-ar place sa-l vad pe Cindrea cum taie panglica !
Raspunde

germanicus

Acum 10 ani

Drum acesta-i finalizat, dar cum ramine cu portiunea Tilisca-Rod ? Este destul de periculos din cauza ingustimii drumului si va fi circulat mai intens de-acum incolo, nu-i asa ? La sesizarile mele d-nul primar RACUCIU nici nu se sinchiseste sa raspunda....deh, sintem PRIMAR acum ! FOARTE periculoasa portiunea aceasta, veti vedea pe parcurs......cind vor fi accidente inevitabile acolo !
Raspunde

germanicus

Acum 10 ani

Drumul acesta-i finalizat, dar cum ramine cu portiunea Tilisca-Rod ? Este destul de periculos din cauza ingustimii drumului si va fi circulat mai intens de-acum incolo, nu-i asa ? La sesizarile mele d-nul primar RACUCIU nici nu se sinchiseste sa raspunda....deh, sintem PRIMAR acum ! FOARTE periculoasa portiunea aceasta, veti vedea pe parcurs......cind vor fi accidente inevitabile acolo !
Raspunde

darius

Acum 10 ani

sa terminat de asfaltat in comune sau pus doar indicatoare de circulatie nu si cele de directionare de mers spre alte localitati ,sper ca cei care au facut receptia finala a lucrarilor sa remedieza acest aspect .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus