Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Zona Hartibaciului participa la un program-pilot de dezvoltare turistica

Valea Hârtibaciului, o destinaţie “altfel” în România, care se întinde de la Sibiu până în zona Agnita, a fost inclusă într-un program de ”revitalizare”, care îşi propune să dezvolte microregiunea Hârtibaciului şi să sporească turismul în zonă.

“Revitalizarea pe termen lung a patrimoniului cultural şi natural în centrele istorice europene de dimensiuni mici este primul obiectiv al parteneriatului VIVA EAST. Proiectul îşi propune constituirea unei reţele internaţionale care să faciliteze cooperarea, schimburile culturale şi de experienţă în zona Parteneriatului Estic, să contribuie la creşterea nivelului de informare şi conştientizare la nivel naţional şi local pe tema potenţialului patrimoniului cultural şi natural ca resursă pentru creştere inteligentă şi dezvoltarea sustenabilă a teritoriului şi să contribuie la dezvoltarea sistemului şi instrumentelor de planificare teritorială operaţională în regiune. Astfel, punând accentul pe aspecte specifice est-europene, proiectul a demarat activităţi în trei zone cu un potenţial etno-cultural extraordinar, încă nevalorificat: Valea Hârtibaciului din România, regiunea Tavush din Armenia şi raionul Cahul din Republica Moldova”, spun reprezentanţii VIVA EAST.

VIVA EAST vizează probleme comune din cele trei zone-pilot: slaba valorificare a potenţialului cultural şi turistic local, lipsa instrumentelor operaţionale pentru dezvoltare teritorială şi susţinerea insuficientă din partea reţelelor locale şi naţionale.

Pornind de la o analiză comparativă a sistemelor culturale, instrumentelor, experienţelor şi procedurilor folosite în Europa, o echipă formată din experţi internaţionali şi cadre universitare cu experienţă analizează cele mai bune practici pentru valorificarea patrimoniului în vederea dezvoltării unei abordări strategice şi a unei metodologii de intervenţie la nivel teritorial.

Proiectul vizează un demers participativ, implicând factorii decizionali, administraţiile de la nivel local şi central, actorii din domeniul social şi economic, operatorii culturali şi mediul de afaceri din zonele menţionate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus