Luni,
30.01.2023
Ceata
Acum
-3°C

Moartea tanarului care a ajuns la spital cu o taietura la mana si a plecat in sicriu, va fi elucidata de rezultatele medico-legale

Managerul Spitalului Judeţean, Liviu Cotârlă, a declarat marţi, 18 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că acuzaţiile aduse de tatăl tânărului decedat după ce a ajuns la spital cu o rană la mână, sunt nefonadate. Potrivit managerului, cel mai probabil decesul a survenit din cauză că tânărul a aşteptat prea multe zile până să ajungă la spital, iar rana s-a infectat agravând starea de sănătate a pacientului.

„E bine să lămurim nişte chestiuni care au fost în discuţie săptămâna trecută. În legătură cu acuzaţia adusă de tatăl pacientului că în timpul operaţiei s-a terminat tubul de oxigen. Tot spitalul, toate secţiile sunt aprovizionate non-stop cu oxigen de la o staţie specială , deci nici vorbă să utilizăm oxigen la butelie”, spune managerul Spitalului Judeţean Sibiu, Liviu Cotârlă.

Managerul a mai spus că bronhospasm pacientului s-a datorat unei „reacţii nefericite a corpului pacientului la operaţie”, iar anestezia totală era necesară pentru efectuarea intervenţiei, în cazul în care tăietura era infectată.

„A fost o tăietură cu septă, infecţie clară, care necesita anestezie totală. Acum suntem în aşteptarea rezultatelor medico-legale, care vor releva starea ficatului, a rinichilor, a inimii şi a creierului. Se pare că toate aceste organe erau efectate deje de câteva zile de infecţie, dinainte să ajungă la noi. Iar analizele medico-legale tocmai acest lucru îl vor arăta, dacă au fost afectate de procesul septic”, a mai adăugat Liviu Cotârlă.

Aurel Bârsan avea 24 de ani şi a ajuns la Urgenţe în 22 august cu o tăietură la mână. A doua zi a fost operat, iar în timpul operaţiei, potrivit medicilor, pacientul a prezentat bronhospasm, bradicardie şi hipotensiune arterială, care au dus la agravarea stării tânărului şi trei săptămâni mai târziu, la deces.

Tatăl băiatului a susţinut că tânărul a intrat în comă din cauză că în timpul operaţiei s-a terminat tubul de oxigen şi a ameninţat că va acţiona în judecată conducerea spitalului.

„Până în acest moment nu a fost formulată nicio plângere din partea familiei, iar în cazul în care aceasta va depune o astfel de plângere, Comisia de Etică a spitalului va reanaliza cazul”, mai adăugat Liviu Cotârlă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus