Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
32°C

Documentatia pentru Unesco va costa 264.000 de lei, cel putin. Sibiul plateste 90%

Sibiul va semna un protocol de colaborare cu Institutul național al patrimoniului din România, pentru a întocmi documentația necesară candidaturii orașului de pe Cibin pentru un loc pe Lista patrimoniului mondial Unesco.
Protocolul care va fi semnat între Institut și municipiul Sibiu va fi aprobat în ședința Consiliului local de la finele lunii septembrie. Potrivit acestui document, întocmirea documentațiilor necesare va dura cel puțin doi ani. În această perioadă, cheltuileile sunt aproximate la un total de 264.000 de lei, din care 90% (240.000 de lei) va fi achitat din bugetul Sibiului. Alături de acești bani, mai sunt și alte lucrări care vor trebui cofinanțate, se arată în draftul protocolului de semnat între Sibiu și Institutul național al patrimoniului.
În urma semnării acestui protocol, reprezentanții Institutului ar începe să lucreze la dosarul Sibiului pentru Unesco de la 1 noiembrie 2012.
Intenția administrației locale este de a înscrie centrul istoric al Sibiului pe Lista patrimoniului Unesco alături de cetatea din Sighișoara, recunoscută deja de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 187

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus