Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Gheorghe Budrala, directorul trimis in bejenie: era mai cinstit, daca ar fi fost dat afara

Când a venit vremea recoltei toată lumea a început să se plângă anul ăsta: că sunt rezultate foarte proaste, că nu avem sisteme de irigații, nu avem strategii în domeniu, nu sunt bani de subvenții, că nu sunt bani de însămânțări... Ce măsuri în domeniu credeți apoi că au luat specialiștii din Guvern? L-au trimis pe directorul de la agricultură din Sibiu la Tulcea și l-au adus la Sibiu pe cel din Brăila. Deșteaptă mișcare, nu?

Reporter: Cum ați primit vestea că sunteți noul director peste agricultura din Tulcea? Vă așteptați?
Gheorghe Budrala: Nu, nu, cum să mă aștept la așa ceva?! Nu m-am așteptat pentru că mi se pare foarte neloial și neprincipial. Ne-au trimis adresa cu detașarea vineri seara, pe la ora șase și ceva, după program. Și scria că trebuie să ne prezentăm la post cu data emiterii ordinului, adică luni. Asta însemna că eu luni la prima oră trebuia să fiu în Tulcea, la serviciu. Ăsta este un aspect, celălalt este faptul că ne-au adunat așa, într-o căciulă, și au extras de acolo pe care îi trimit unde și unde.

Rep.: Și ce ați făcut? V-ați dus la lucru sau ați renunțat?
G. B.: De ce să renunț? M-am dus pentru că altă variantă nu mi-au oferit. De fapt, nici n-au vrut să stea de vorbă cu noi, cu nimeni. Mi se pare incorect și urât din partea lor.

Rep.: Știți să faceți diferența dintre un șalău și o știucă?
G. B.: Hee, hee... eu cred că știu, dar dacă nu mă pricep acum sigur o să pot învăța.

Rep.: Serios vorbind, care sunt asemănările între agricultura din județul Sibiu și cea din județul Tulcea?
G. B.: Să știți că, în principiu, diferențe majore nu sunt, va fi peștele în plus. Și la ei se cultivă grâu, și acolo se cultivă porumb, și ei au pășuni, animale, deci diferențe majore nu sunt. Problema mea majoră o reprezintă Delta Dunării. Acolo sunt diferențe importante. Dar, ca să fiu sincer cu dumneavoastră, eu nu cred că m-a trimis cineva acolo ca să fac agricultură. Ei au vrut să își... nici nu știu cum să calific. Dacă s-ar fi gândit cineva la binele agriculturii nu ar fi făcut astfel de acțiuni. Intenția este cu totul și cu totul alta. Hai să zicem că pentru ei directorii sunt o entitate care contează mai puțin, dar mi se pare o desconsiderare a instituțiilor statului să iei niște conducători de instituții, să te legi la ochi și să îi trimiți pe unde îți vine. Fără ca măcar să vii cu o minimă justificare, nimeni nu a oferit niciun fel de explicație. Sunt foarte mulți colegi de-ai mei prin țară în această situație și nimeni nu a primit niciun fel de explicație. Mi se părea normal să îmi spună: domnule, ai greșit, ai fost un ticălos, ai dormit, ai făcut... uite ce primești pentru asta! Nu, nimic, o hârtie cu câteva rânduri în care citează niște legi și paragrafe și la revedere! Multe din legile citate de ei nu au nicio legătură cu toată povestea asta, dar au scris și ei acolo ca să impresioneze.

Rep.: Era mai cinstit dacă vă dădeau afară.
G. B.: Era cel mai cinstit așa. Și eu și foarte mulți dintre colegii mei din țară, dacă ni se oferea un post mai retras acolo, am fi acceptat și lăsam locul altora mai buni. Nu era nicio problemă. Eu chiar mi-am exprimat public intenția de accepta un post mai retras, nu de conducere, și să las locul altuia, dar n-a interesat pe nimeni. Aș fi renunțat în secunda doi. S-a ocolit dialogul pe toate căile posibile. Eu nu m-am născut director și nici n-am să mor director. Este o funcție efemeră, sunt oameni mai deștepți decât mine, sunt oameni care pot face lucrurile și mai bine decât mine, niciodată nu mi-am propus să ies la pensie director la agricultură.

Rep.: În locul dumneavoastră, la Sibiu, de la Iași sau de la Mehedinți vine cineva?
G. B.: Nu, de la Brăila (râde n. r.)!

Rep.: Numai bine, vă întâlniți la București, la jumătate de drum, și mai stați de povești.
G. B.: Da, o să îl caut pe colegul. La Sibiu au trimis pe cineva de la Brăila, cel de la Tulcea, în locul căruia mă duc eu, a fost trimis la Buzău, cel de la Harghita se duce la Mehedinți, și așa mai departe. Aaa, era să uit, colegul de la Satu Mare a fost trimis la Caracal.

Rep.: E de râs și nu prea.
G. B.: Frizează un pic... altceva decât înțelepciunea.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

dana

Acum 10 ani

pacat, dl Budrala chiar a facut ceva pt sibiu.
Raspunde

as

Acum 7 ani

dfwdfffe
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus